Advertenties in de categorie Evenement

Wilt u op de hoogte blijven van advertenties in deze categorie? Dan kunt u zich in de toekomst aanmelden op een categorie, en krijgt u dagelijks een overzicht met de nieuwste advertenties.

Bevrijdingsfeesten Lier

27 september 2024 - 29 september 2024 Christiaan Van Houtven
80 jaar bevrijding van Lier

Tentenkamp en voertuigen WO2 Brits Amerikaans .....

Sherman tank rijdend in konvooi

Zaterdagavond optreden Kalishnikovs en

dj Piot

Allerlei activiteiten

Kransenlegging militaire begraafplaats op zondag

Standhouders gezocht! Contact opnemen.

Davy.Aerts@bza.be

vanhoutvenchris@gmail.com

Inschrijven mogelijk op website:

https://bevrijdingsfeesten.uitinlier.be/schrijf-je-nu-in-voor-het-historisch-kampement/


Betuws Bevrijdingsweekend 12-14 april 2024 in Gendt

12 april 2024 - 15 april 2024 Robert
Een sherman Firefly tank bij het Betuws Bevrijdingsweekend in Gendt

Dit weekend staat er iets bijzonders te gebeuren: Het Betuws Bevrijdingsweekend bij Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt.

Van 12 tot en met 14 april zetten we onze deuren open en bieden we bezoekers een unieke kans om enkele bijzondere voertuigen te bewonderen die het museum tijdelijk zullen sieren. Op 2 april 1945 begon Operatie Destroyer, een cruciale stap in de bevrijding van het oostelijke deel van de Betuwe. Als eerbetoon aan deze historische gebeurtenis willen we deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben we iets heel speciaals weten te regelen.

De Afdeling Rekwisieten van Defensie zal aanwezig zijn met een uniek pronkstuk: de Sherman Firefly. Deze tank speelde een prominente rol in de regio tijdens de jaren 1944 en 1945. Samen met de al indrukwekkende collectie van ons museum zal deze tank een ware blikvanger vormen dit weekend.

Maar er is meer! Op vrijdagochtend zullen lokale basisscholen het museum bezoeken voor een educatieve dag. Zaterdagochtend staat er een exclusieve battlefieldtour gepland voor genodigden. Op zondagochtend verwelkomen we met open armen genodigden en de vrienden van het museum.

Bovenal is het museum het hele weekend open. Klaar om het verhaal van onze regio en haar rol in de oorlogsgeschiedenis te delen. Dus waar wacht je nog op?

Kom langs, stap binnen in ons interactieve museum en laat je meevoeren door de verhalen die hier van 1940 t/m 1945 hebben plaatsgevonden.

Openingstijden: vrijdag 10 tot 17u, zaterdag en zondag van 12u tot 17u.

Locatie: Nijmeegsestraat 19a Gendt.

www.museumniemandsland.nl


Bevrijding van Meppel - Jeugdappèl

9 apr 2024, 16:55 hjvantoorn
De gemeente Meppel zoekt 2 legervoertuigen/Jeeps voor de ceremonie Bevrijding Meppel Jeugdappèl voor de basisschoolkinderen.

Voertuigen mogen uit alle tijden zijn

Datum: 13-04-2024

Programma

• 08.45 uur aanwezig

• 09.00 uur start/aanvang ceremonie

• 10.00 uureinde officiële plechtigheid

Adres/plek van ontvangst: Wilhelminapark 8, 7941 GM Meppel

Contact persoon: Elisabeth Eisma

Telefoon:06-41721101


Militariabeurs in BREDA.

6 april 2024 - 7 december 2024 Hc Heikamp
Militariabeurs in BREDA.

a,s Zaterdagmorgen 6 April Militariabeurs van 09.30 tot 12.00

in zaal Vianden, viandenlaan 3-5 BREDA

Militaria uit alle periodes.


Kampement en Bevrijdingsroutes in Friesland

3 mei 2025 - 5 mei 2025 Laura Volkers
In mei organiseren we in het kader van 80 jaar bevrijding een kampement op landgoed "De Klinze"en verschillende bevrijdingsroutes door Friesland


WW2 voertuig voor deelname aan BFT

30 mrt 2024, 14:49 Martijn
Gezocht voor 13 april in Wilp:

WW2 voertuig welke ca 6 mensen mag/kan vervoeren tijdens een battlefieldtour.

De battlefieldtour is ca 1 uur en bij voldoende animo 4x op de dag.

In Wilp is gedurende het weekend van 13-14 april veel activiteiten omtrent de bevrijding. De battlefieldtour is een onderdeel van alle activiteiten.

Uiteraard staat er een vergoeding tegenover.


Buitengewoon Bevrijd

4 mei 2024 - 5 mei 2024 Judith Vlassak
Buitengewoon Bevrijd

Tijdens dit unieke weekend vieren we de bevrijding GROOTS & UNIEK: Bezoekers gaan dit weekend namelijk echt terug in de tijd en stappen zo de geschiedenis in. Hoe ervaar jij het om aangehouden te worden bij een Engels checkpoint? Of dat je ineens oog in oog staat met een Amerikaanse paratrooper bij zijn kampement?

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij je op unieke wijze terug in de tijd gaat, naar de tijd van de bevrijding! Hoe zou jij het vinden om plots oog in oog te staan met een Amerikaanse paratrooper? Of om aangehouden te worden bij een Engels controlepost? Tijdens een uitgestippelde route door onze hangars EN in de bossen van ons terrein kom je op verschillende punten scenes en personen tegen uit de tijd van de Bevrijding, zo sta je dus middenin de geschiedenis en word jij onderdeel van het verhaal!

Ook leuk voor de kids; het kinderbasecamp! Leer zelf een vuurtje maken, een onderkomen bouwen voor de nacht, of je eigen drinkwater zuiveren! Op dit basecamp is van alles te doen en te leren voor de kleine helden die ons dit weekend bezoeken.

Re-enactment: Ook dit jaar hebben zich weer vele verenigingen en clubs aangemeld die tijdens dit unieke weekend hun basecamp op ons terrein opslaan en bijzonder re-enactment gaan verzorgen. Tijdens je bezoek kom je langs alle basecamps en opstellingen waar uitleg aan jong en oud word gegeven. Zo ontmoet je onder andere:

Stichting Rijdend museum militair erfgoed (veldhospitaal)

North West Tommies - British Army

Dutch Kusten Artillerie - Kriegsmarine

Groep Dankers - Franse SAS en verzet

Krasny Oktjabr - Red Army

Under the Battledress - 51st Highland Division

Historische Reenactment vereniging Nederland - 101 airborne

Kortom een weekend boordevol unieke belevingen.

Op deze dagen hanteren we de reguliere entreeprijzen.

https://www.bevrijdendevleugels.nl/buitengewoon-bevrijd


Camp Liberty Zon - Son en Breugel

13 september 2024 - 19 september 2024 Anton van den Bol
Camp Liberty Zon: Beleef Operatie Market Garden als nooit tevoren tijdens dit grootse treffen met veel voertuigen en displays!

Duik diep in het hart van de bevrijdingsgeschiedenis met Camp Liberty Zon, een uniek evenement dat de 80ste herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland markeert. Van vrijdag 13 september tot en met donderdag 19 september 2024, transformeert het pittoreske Son en Breugel in een levend museum, gewijd aan het onderwijzen, herdenken en vieren van onze gedeelde geschiedenis. Dit evenement belooft een ongeëvenaarde ervaring te zijn, rijk aan educatie, herdenking en Brabantse gezelligheid.

Wat Camp Liberty Zon Uniek Maakt:

Historisch Authentiek Kampement: Sluit u aan bij een nauwgezet gereconstrueerd kampement dat de geallieerde strijdkrachten achter de frontlinies tijdens Operatie Market Garden weerspiegelt. Ervaar het kampleven, compleet met meer dan 100 historische voertuigen - van zware vrachtwagens en bulldozers tot rupsvoertuigen - en honderden reenactors die de moed en veerkracht van onze voorouders belichamen.

De Grote Bevrijdingsoptocht van OMG 2024: Meld u aan via ons voor een prominente rol in de bevrijdingsoptocht op zaterdag 14 september, een centraal onderdeel van de Market Garden festiviteiten. Dit is een unieke kans om door de straten te trekken, omringd door geschiedenis en applaus, en een onuitwisbare indruk te maken op toeschouwers en deelnemers alike.

Educatieve Tochten en Historische Routes: Naast de optocht, bieden we dagelijkse historische routes van ongeveer 70 km aan. Deze leiden niet alleen langs cruciale locaties van historisch belang, maar ook over uitdagende zandpaden, waardoor deelnemers de geest van de bevrijdingsmissie echt kunnen beleven.

Cultuur en Educatie: Ons evenement gaat verder dan alleen militaire displays. Het omvat live muziek, lezingen, en een groots bevrijdingsconcert, allemaal ontworpen om de verhalen van weleer tot leven te wekken en de jeugd te onderwijzen over de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid.

Inclusiviteit en Veiligheid: Veiligheid en respect staan bij ons hoog in het vaandel, met duidelijke regels om een veilige en inclusieve omgeving te garanderen voor alle aanwezigen. We streven ernaar om een evenement te creëren dat toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden, achtergronden, en mobiliteitsniveaus.

Inschrijving & Deelname:

De tijd dringt en de ruimte is beperkt! We hebben de inschrijvingsperiode verlengd tot half april, maar de plaatsen vullen zich snel. Dit is uw laatste kans om uw naam te vereeuwigen in de geschiedenis naast de vele anderen die al de stap hebben gezet om deel te nemen aan dit monumentale evenement. Of u nu deelneemt met een authentiek voertuig, als reenactor, of gewoon als bezoeker, uw aanwezigheid draagt bij aan de magie van Camp Liberty Zon.

Voor meer informatie, inschrijvingen, en updates, zijn we bereikbaar via (+31) 06 27 23 91 16, camp.liberty.zon@gmail.com. Volg onze Facebookgroep voor de laatste nieuwtjes. Verzeker nu uw plek via het Inschrijfformulier Camp Liberty Zon (https://docs.google.com/forms/d/1vvqY-M2iZL11EmSMAZ03QCbiNh2x8wzEo-zzkGh0VEc/edit).

Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets werkelijk bijzonders. Camp Liberty Zon is niet alleen een herdenking van het verleden, maar ook een educatief platform dat de echo's van de geschiedenis met het heden verbindt.

We zien uit naar uw deelname en bijdrage aan dit onvergetelijke avontuur.

Met warmste en groene groeten,

Het Organisatieteam van Camp Liberty


Inschrijving Toer de Waal 2024 Colonne oude legervoertuigen

5 mei 2024 Jeroen
Tour de Waal is het jaarlijkse Bevrijdingsdag-evenement aan de oevers van de Waal. Van Slot Loevestein tot aan Kasteel Doornenburg is het feest op meerdere locaties. Hoogtepunten zijn de fietsroutes, broodjesdropping voor de kinderen, de colonne met oude legervoertuigen en kunst, muziek en poëzie.

Alles zal samen komen op evenementen terrein Zaltbommel aan de Waal.

U kunt zich van af nu opgeven voor de Colonne oude legervoertuigen (40-45 en koude oorlog)

Zondag 5 mei 2024 wordt weer een ‘ouderwets’ bevrijdingsfeest. Dus inclusief broodjesdropping, extra veerponten, kunst, muziek, re-enactment en natuurlijk de colonne met oude legervoertuigen. Doe je mee? Vul dan het formulier op deze pagina in.

https://www.tourdewaal.nl/colonne/

Er zijn 3 routes:

1) Tiel – Buren – Zaltbommel

2) Tiel – Dreumel – Zaltbommel

3) Slot Loevestein – Zaltbommel

Alle colonnes zullen door de binnenstad rijden van Zaltbommel, en zullen aan de Waal waar het evenement is parkeren.

De details van de routes worden binnenkort bekend gemaakt.


VRIJ aan de RIJN

4 mei 2024 - 5 mei 2024 VRIJ ad RIJN (stg Alphense Oranjevieringen)
Na onderhandeling tussen de Duitse en geallieerde militairen wordt op 5 mei 1945 vanuit Hotel de Wereld in Wageningen de capitulatie van de Duitsers aangekondigd. Wij vieren op deze dag onze bevrijding. Sinds 1948 wordt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur voor het Hotel de Wereld ontstoken. Dit vuur symboliseert de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de vrijheid op 5 mei. Vanuit Wageningen vertrekken loopgroepen vanaf deze historische locatie om het vuur te verspreiden. Ook inwoners van Alphen aan den Rijn lopen mee met deze bevrijdingsvuurestafette en brengen het vuur naar onze gemeente.

De militaire colonne met historische legervoertuigen van Vrij ad Rijn zorgt voor de verspreiding van het vuur in de 8 kernen.

Na de start gaat de militaire colonne naar het centrum van Alphen aan den Rijn en is er een ceremonie in het Burg. Visserpark waar burgemeester Liesbeth Spies het bevrijdingsvuur zal ontsteken. De intocht wordt vervolgd via de Lage Zijde naar Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp (west), Benthuizen, Hazerswoude-Dorp (oost) naar Boskoop. Daar wordt het evenement afgesloten met een feestelijke intocht door het centrum.


Militariabeurs 't Harde

6 april 2024 Militariabeurs t Harde
6 april is de leukste militariabeurs weer in t Harde !!

6 april is het weer zover !

Een gezellige militaria beurs waar militariaverzamelaars over heel Nederland bij elkaar komen met bekende en onbekende militaria handelaren en verzamelaars !

De data voor de overige beurzen in 2024 zijn:

6 april

18 mei

12 oktober

14 december

De openingstijden zijn van 09:00 tot 12:00 ! Entreegeld is 5 euro ( 0 tot 6 jaar gratis tot 12 jaar 2 euro) (geen pinautomaat aanwezig)

Er zijn nog een aantal tafels beschikbaar!

Wilt u een tafel reserveren, stuur dan een mail naar militariabeurstharde@gmail.com met als onderwerp; "reservering 6 april " (; in de mail willen we graag uw naam, telefoonnummer, hoeveel tafels u wilt (tafel is 4 meter bij 1,10 meter en kost 30 euro) en wat u gaat verkopen (engels, duits, nederlands, us, etc.)

U krijgt dan een mail met specifieke informatie voor u als standhouder. Locatie: mfc Aperloo

Stadsweg 27

8084 PH

't Harde


Militaria beurs

2 maart 2024 Hc Heikamp
Militariabeurs BREDA.

a,s Zaterdagmorgen 2 Maart Militariabeurs van 09,30 tot 12,00 in zaal Vianden ,viandenlaan 3-5 BREDA.

Mooie Gelegenheid om spullen in te slaan voor uw normandie trip.


Auto voor school gala

13 feb 2024, 22:30 John LathouwersHallo allemaal

Mijn zoon heeft dit jaar een school gala. Hier rijden ze in diverse auto's naar de ingang van de feestzaal. Nu is mijn zoon helemaal weg van de tweede wereldoorlog en bijbehorende auto's. Hij zou het helemaal te gek vinden als hij hier met een militair voertuig wordt afgezet. Nu is mijn vraag zijn er liefhebbers/vrijwilligers die tegen een vergoeding mee willen rijden in deze gala.

Deze gala is in Geldrop/ Mierlo en zal plaatsvinden op 7 juni 2024.

Graag ontvang ik bericht van diegenen die geïnteresseerd is.

Met vriendelijke groet

John Lathouwers


Splendid 44

2 mei 2024 - 5 mei 2024 ErwinVorig jaar een groot succes met 350+ deelnemers.

Dit jaar starten we een dag vroeger op donderdag!

Kom genieten van een uniek WOII evenement op een historische locatie.

We hebben talrijke displays, doorlopend een militaria en vintage markt, een road book en maar liefst 5 optredens voorzien.

Als deelnemer geniet je van een full-weekend-pass, inclusief de avondprogramma's.

Dankzij onze nauwe samenwerking met de gemeente Leopoldsburg en hun nieuwe Liberation Garden museum, krijg je ook nog een toegangsticket voor het museum op de koop toe.

We blijven van het idee dat jullie mee het evenement maken, en dat mag gerust beloond worden!

Tickets & info: www.splendid44.be


Camp Lophem (Brugge)

15 augustus 2024 - 18 augustus 2024 Camp Lophem Sven
Samenkomst militaire voertuigen en zo veel meer

In de zuidelijke rand van Brugge is het unieke domein van het kasteel van Loppem opnieuw onze gastheer!

Een greep uit ons aanbod:

meer dan 100 militaire voertuigen WW II

meer dan 30 amfibies

Militair convooi

Road-Book

GloWW2

Ontdek alles en schrijf u snel in als deelnemer op www.camplophem.be


Militariabeurs BREDA

7 december 2024 Hc Heikamp
Militaria beurs elke eerste zaterdag van de maand.

a,s Zaterdagmorgen 3 Februari militariabeurs van 09,30 tot 12,00 in zaal Vianden, viandenlaan 3-5 BREDA.

Militaria en uitrusting uit alle periode's.


Militariabeurs 't Harde

10 februari 2024 Militariabeurs t Harde
Op 10 februari is er weer een militariabeurs in 't Harde

10 februari is het weer zover !

Een gezellige militaria beurs waar militariaverzamelaars over heel Nederland bij elkaar komen met bekende en onbekende militaria handelaren en verzamelaars !

De data voor de overige beurzen in 2024 zijn:

10 februari

6 april

18 mei

12 oktober

14 december

De openingstijden zijn van 09:00 tot 12:00 ! Entreegeld is 5 euro ( 0 tot 6 jaar gratis tot 12 jaar 2 euro) (geen pinautomaat aanwezig)

Er zijn nog een aantal tafels beschikbaar!

Wilt u een tafel reserveren, stuur dan een mail naar militariabeurstharde@gmail.com met als onderwerp; "reservering 10 februari" (; in de mail willen we graag uw naam, telefoonnummer, hoeveel tafels u wilt (tafel is 4 meter bij 1,10 meter en kost 30 euro) en wat u gaat verkopen (engels, duits, nederlands, us, etc.)

U krijgt dan een mail met specifieke informatie voor u als standhouder. Locatie: mfc Aperloo

Stadsweg 27

8084 PH

't Harde


Luifel compleet met palen scheerlijnen en haringen

Vraagprijs: € 1.150 19 dec 2023, 15:17 Ad
voor op een evenement, hier kunnen zelfs 2 voertuigen onder gezet worden.

Luifel 5,8 mtr * 6,20 mtr 1 x

Stokken lang 3,2 mtr / 103 cm 3 x

kort 2,2 mtr / 91 cm 8 x

Haringen lang 50 cm / 70cm 10 x

kort 30cm 10 x

alu 20 cm 10 x

Scheerlijnen lang 6 mtr 4 x

kort 4 mtr 10 x


Wings & Wheels

30 juni 2024 Judith Vlassak
30 JUNI 2024 - WINGS & WHEELS

Uniek oldtimer event bij Bevrijdende Vleugels in Best

Neem deel aan dit unieke oldtimer event op onze bijzondere locatie, museumpark Bevrijdende Vleugels te Best.

Temidden van historische vliegtuigen, rupsvoertuigen en geschut vind op 30 juni 2024 weer het Wings & Wheels event plaats.

Op deze dag openen wij onze poorten voor de mooiste oldtimers en historische voertuigen. Het evenement is voor alle soorten klassieke voertuigen, en natuurlijk is er een deel van het terrein ingericht voor WW2 voertuigen, defensievoertuigen en overig bijzonder militair materieel.

Deelname aan deze dag is gratis, deelnemende voertuigen krijgen tevens per voertuig een entreebewijs voor Bevrijdende Vleugels ter waarde van 11 euro!

Aanmelden via de website mag, maar is niet verplicht. Aan en afrijden kan op 30 juni van 10:00 tot 16:00

Voertuigen die aangemeld zijn dingen automatisch mee naar prijzen in verschillende categorieën

Meer informatie via


Winter War Event

6 januari 2024 - 7 januari 2024 Judith Vlassak
Herbeleef de erbarmelijke bikkelharde WW2 winterdagen zelf op unieke wijze tijdens dit unieke event.

Met de feestdagen achter de rug, waarbij warmte en gezelligheid natuurlijk vanzelfsprekend was, duiken we terug de geschiedenis in met een uniek en bijzonder evenement! Hoe was het voor de helden die met Kerstmis niet thuis waren, huis en haard moesten missen en onder erbarmelijke omstandigheden de gure winter moesten zien te overleven. Bezoek onze nieuwe outdoor experience en beleef het zelf. Bezoek de loopgraven, de medische post, en de artillerie opstellingen zoals deze waren in de tijd van Kerstmis 1944. Stap in de meest erbarmelijke living history om te zien hoe deze helden de feestdagen doorkwamen.


WO2 Modelbouwdag Bevrijdende Vleugels

21 april 2024 Judith Vlassak
De dag voor de amateur- en profbouwer!

21 april modelbouwdag bij Bevrijdende Vleugels

De dag voor de amateur- en profbouwer! Verdeeld over vier hangars laten zowel zelfstandige bouwers als modelbouwclubs hun bijzondere werken zien. Van grootformaat RC tanks tot diorama's tot vliegtuigen en boten, je vind het deze dag allemaal. Deze modelbouwdag staat in het teken van WW2, en is te beleven te midden van ons originele WW2 materiaal zoals vliegtuigen, rupsvoertuigen en geschut, hoe bijzonder is dat!

Voor EN door modelbouwers

Ben jij ook een fervent modelbouwer en heb jij werken gemaakt die een link hebben met WW2? Aarzel dan niet en kom met jouw bijzondere creaties naar deze dag. Natuurlijk zijn er geen kosten aan verbonden en ontvang je zelfs vrijkaarten van ons voor kennissen of familie. Heb jij interesse een of meerdere van jouw schaalmodellen te laten zien in onze bijzondere setting, mail dan naar info@bevrijdendevleugels.com.

Markt en (ruil)beurs

Verschillende modelbouwmerken, winkels en online shops zullen aanwezig zijn om hun bijzondere bouwpakketten te verkopen. Ben jij dus op zoek naar een nieuwe uitdaging of een bijzonder schaalmodel wat al een tijdje op je wensenlijstje staat? Kom dan kijken bij de verschillende verkoopkramen tijdens onze WW2 modelbouwdag.

Demonstraties

Verspreid over verschillende hangars vind je niet alleen de mooiste schaalmodellen en diorama's, maar zijn er op meerdere plekken ook bouwers aanwezig voor zowel demo's als workshops. Zo leer je als fanatiek bouwer nog wellicht net dat onbekende kunstje of foefje om je eigen projecten naar een nog hoger niveau te tillen. Er zijn demo's en workshops voor de professionele bouwer en activiteiten speciaal voor (kleine) kinderen. Genoeg te doen dus voor jong EN oud!

Op deze dag gelden de reguliere entreeprijzen, koop dus snel je kaartje online via: https://www.bevrijdendevleugels.nl/kaartverkoop


Veteranendag Gemeente Stadskanaal 22 juni 2024

26 nov 2023, 13:57 Janny KoertsWe zijn opzoek naar standhouders die op onze veteranendag 22 juni 2024 aanwezig kunnen zijn. We zoeken naar standhouders die dingen verkopen wat met het leger te maken heeft bv kleding badges informatiestands ect.bent u geïnteresseerd en wilt u meer info dan graag mailen naar jannykoerts@hotmail.com


Militariabeurs 't Harde

23 december 2023 Militariabeurs t Harde
Op 23 december is er weer een MIlitariabeurs in t Harde !!

23 december is het weer zover !

Een grote gezellige beurs waar militariaverzamelaars over heel Nederland bij elkaar komen!

De datums voor de beurzen in 2024 zijn:

10 februari

6 april

18 mei

12 oktober

14 december

De openingstijden zijn van 09:00 tot 12:00 ! Entreegeld is 4 euro ( 0 tot 6 jaar gratis tot 12 jaar 1 euro) (geen pinautomaat aanwezig)

Er zijn nog een aantal tafels beschikbaar!

Wilt u een tafel reserveren, stuur dan een mail naar militariabeurstharde@gmail.com met als onderwerp; "reservering 23 december" (; in de mail willen we graag uw naam, telefoonnummer, hoeveel tafels u wilt (tafel is 4 meter bij 1,10 meter en kost 30 euro) en wat u gaat verkopen (engels, duits, nederlands, us, etc.)

U krijgt dan een mail met specifieke informatie voor u als standhouder. Locatie: mfc Aperloo

Stadsweg 27

8084 PH

't Harde


Wheels Beurs 2024

25 februari 2024 Joost
Noteer de datum van de Wheels Beurs: 25 februari 2024.

Ja, ook in 2024 weer de ouderwetse gezellige Wheels beurs.

Noteer de datum maar alvast.

Nadere mededelingen volgen binnenkort.


80 jaar vrijheid festival Dinteloord

9 juni 2024 Peter Kop
Stichting studie WOII Dinteloord organiseert een vrijheid festival met o.a. Militaria beurs en reandactment.

In het centrum van Dinteloord organiseert stichting studie WOII Dinteloord een vrijheid festival ter herdenking aan 80 jaar bevrijding. Op 9 Juni 2024 is dit openlucht event voor ieder wat wills. Met een Militaria beurs reandactment militaire voertuigen en een parasprong en flyby door oude vliegtuigen. live muziek en een vrijheid spel.

Inschrijven Militaria beurs via www.studiedinteloord.com

En nog veel meer in de planning. Start 11 uur einde 17 uur.


Remember September 2023

16 september 2023 - 17 september 2023 Judith Vlassak
HET WW2 EVENT VAN BRABANT!

REMEMBER SEPTEMBER

HET WW2 EVENT VAN BRABANT!

Dit jaar op 16 EN 17 september, wederom het grootste en bekendste WW2 event bij Bevrijdende Vleugels. Dit meerdaagse event staat niet alleen bekend om zijn bijzondere programmering, maar ook vanwege het aantal deelnemers wat jaarlijks in grote getalen zijn bivak op ons terrein opbouwt.

Wat maakt Remember September zo bijzonder?

Naast de vele activiteiten voor jong en oud, stap je tijdens je bezoek op bijzondere wijze terug in de tijd. Zo kom je op de ene plek een echte Amerikaanse paratrooper tegen, en beland je even later middenin een basecamp waar de vele soldaten verblijven. Op al deze plekken herbeleef je de geschiedenis op unieke wijze, je staat er zelf middenin! Op al deze locaties krijgen bezoekers ook uitleg over wat er zich daar afspeelt en wat zij om zich heen zien. Bij alle onderdelen is er extra aandacht voor de kinderen met leuke opdrachten en uitdagingen, zo beleven zij een klein beetje geschiedenis zoals ze nog nooit gezien hebben.

Uniek voor jong en oud

Bezoek je het grootste WW2 event bij Bevrijdende Vleugels met kinderen? Maak dan gebruik van onze gratis stempelkaart, waarmee alle kinderen stempels kunnen verdienen bij verschillende onderdelen. Zo leren ze zelf een basecamp bouwen, vuur maken, en krijgen ze vliegles in onze eigen simulator-ruimte. Wanneer alle stempels verzameld zijn, ligt er natuurlijk een beloning klaar.

Rondritten met echte WW2 voertuigen

Rondom Bevrijdende Vleugels ligt een prachtige route door de bossen, waar we tijdens dit weekend met de meest bijzondere WW2 voertuigen gaan rijden! En natuurlijk kun jij meerijden.

Militaria Markt Nederland

Ook dit jaar is er tijdens Remember September weer een grote militariamarkt.

Struin langs de vele kramen vol originele en bijzondere WW2 spullen. Van zeldzame insignes tot uniformen tot uitrustingen, je vindt het allemaal op onze markt. Iedere bezoeker van Remember September heeft gratis toegang tot deze markt. Wil je enkel de markt bezoeken? Dat kan ook, voor slechts €6,00 krijg je toegang tot de markt.

Volledige programma

Ook dit jaar zijn de unieke mini tanks van Armour Club Holland weer aanwezig voor verschillende demonstraties, zijn er verschillende wapendemo's en geven we een kijkje in de topstukken van onze depot. Maar er is natuurlijk ook dit jaar nog veel meer te zien en te beleven, ben jij benieuwd naar het volledige programma, kijk dan op onze website.


Bevrijdingsfeesten Borlo

8 september 2023 - 10 september 2023 Betty Claes
De Bevrijdingsfeesten brengen een beeld uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald de periode september 1944. Alhoewel er in Borlo en omgeving geen gevechten zijn geweest tijdens de ganse oorlogsperiode, heeft de gemeente Borlo ook de bevrijding van de bezetters kunnen beleven.

Tijdens Het Tweede weekend van september organiseert Het Pachthof in samenwerking met verschillende re-enactorgroepen de Bevrijdingsfeesten van Borlo.

Het Pachthof winter 1944 bevrijdingsfeesten Tweede Wereldoorlog

Wij willen tijdens dit herdenkingsweekend een levende tentoonstelling brengen van het dagelijks leven in een plattelands gemeente. Maar ook tonen hoe de soldaten hun tijd doorbrachten in de kampementen. Deze kampementen zijn opgesteld in en rond Het Pachthof voor het gedeelte van de Engelse, US, … soldaten. Het duitse kamp kan je vinden aan het Wachtbekken Oppemveld juist buiten de dorpskern van Borlo.

Op zaterdag- en zondag namiddag vindt er een ‘battle’ plaats aan dit wachtbekken.

Wil je graag de bevrijdingssfeer tijdens dit weekend Optimaal “echt” Beleven, zoek dan op zolder naar tijdsgebonden kledij uit de oorlogsperiode en breng ons in deze kledij een bezoek.

Programma

Vrijdag 8 september 2023

VANAF 9 uur aankomst en opbouw van het kampement

tussen 18:00 en 19:30 PARACHUTAGE met schermutseling tussen verzet en Duitse soldaten. Toegang 2,50 euro cash (in de omgeving van het Wachtbekken)

Gezellig samenzijn – Pachthof

Zaterdag 9 september 2023

10u00: Kampement open voor bezichtiging van displays

10u30: Rondrit in de omgeving

14u30: Battle aan het Wachtbekken te Borlo (toegang: 2,50 euro cash)

19u00: Gezellig samenzijn – Pachthof

21u00: Bal

Zondag 10 september 2023

11u00: Ceremonie aan Het Pachthof

12u00: Kampement open voor bezoekers

14u30: Battle (toegang: 2,50 euro cash)

17u30: Einde Bevrijdingsfeesten

Van harte welkom, om Borlo terug onder te dompelen in de bevrijdingssfeer 1944.


79 jaar Waalcrossing 1944-2023

15 september 2023 - 17 september 2023 Dennis Kiekebos
Op 15-16-17 september 2023 herdenken we de Waalcrossing in Nijmegen met een breed programma aan activiteiten en een echte Waalcrossing op zondag 17 september om 14:00 uur nabij stadsbrug 'De Oversteek'.

Het evenement is gratis.

Meer informatie: https://www.visitnijmegen.com/evenementen/614387470/79-jaar-waalcrossing-1944-2023

In september is het 79 jaar geleden dat de manschappen van de Amerikaanse 82nd Airborne divisie de Waal overstaken in Nijmegen. Door deze actie werd het mogelijk om de Waalbrug in te nemen en de stad te bevrijden van de Duitse bezetter. Deze historische gebeurtenis die inmiddels in de geschiedenisboeken is opgenomen, heeft voor altijd een band gesmeed tussen de stad Nijmegen en haar bevrijders van de Amerikaanse 82nd Airborne divisie.

Op 15-16-17 september 2023 herdenken we de Waalcrossing met een breed programma aan activiteiten en een echte Waalcrossing op zondag 17 september om 14:00 uur nabij stadsbrug 'De Oversteek'.

79 jaar Waalcrossing is er voor jong en oud, er is van alles te zien en te bekijken. Met interactieve opdrachten voor kinderen, jongeren en gezinnen om meer te leren over de Waalcrossing en de waarde van vrijheid nu. Verdeeld over meerdere locaties met allerlei activiteiten vind je op de hoofdlocatie (Rivierpark Nijmegen Waal) een WOII Kampement met diverse voorzieningen waar je een stap terug in de tijd zet. Via een kleine of grote wandelroute kom je langs diverse locaties, waar je opdrachten kan uitvoeren en zo de verhalen zelf ontdekt. Peddel in originele W.O.II stormboten de nevengeul over en help op het strand met een verzetsactie het Amerikaanse hoofdkwartier.

Programma in een notendop:

Vrijdag 15 september - Educatief programma voor scholen

Zaterdag 16 september - Evenement open voor publiek (10:00-17:00)

Zondag 17 september - Evenement open voor publiek (10:00-17:00)

--> Waalcrossing zondag 17 september om 14:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.waalcrossingnijmegen.nl


ICI OTARIE - WANDELING WALK

25 november 2023 Betty Claes
Wandeling - WALK in teken van de plaatselijke verzetsgroep ICI OTARIE tijdens WWII.

De WALK of wandeling heeft de naam gekregen ICI OTARIE.

Dit is de benaming van de plaatselijke verzetsgroep tijdens Wereldoorlog II.

Afstand : 6 - 11 of 19 km

Vertrek en aankomst: Het Pachthof te 3891 Borlo.

Deelname: 8 euro per persoon.

De opbrengst wordt gebruikt voor het terugbrengen en huisvesten van veteranen en/of hun korte nabestaanden en voor de herdenkingen van onze Belgische oud strijders. Iedereen van harte welkom, uiteraard kunnen ook wandelclubs deelnemen.


11de 4x4 Iltis en oldtimer treffen

25 augustus 2023 - 27 augustus 2023 Jeroen Vervoort
11de 4x4 Iltis en oldtimer treffen

voor alle militaire voertuigen en oldtimers

Nieuw: zondag alle 4x4’s toegelaten.

Vrijdag 25/08: Inwijding van het 4x4 parcours en pintje drinken vanaf 14:00 met kampvuur

Zaterdag 26/08: Continu 4x4 parcours vanaf 10:00; vrijblijvend meerijden voor kinderen

BBQ vanaf 16:00 aan 25€ voor vlees (gemarineerde kipfilet, rundsaté, hamburger), groenten, stokbrood en saus à volonté. (inschrijven voor 15/08/’23)

Zondag 27/08: Continu 4x4 parcours vanaf 10:00; alle verzekerde 4x4’s toegelaten mits 15€ bijdrage!

Hotdogs en braadworst

Updates:

facebook.com/groups/iltisbelgium

Gratis inkom, bivak en parking t.h.v. Hazenhout 23, 2440 Geel

Inschrijven via Koen Vleugels – iltiskoen@gmail.com

– BE42 7333 4320 7854 (met vermelding van naam en type maaltijd)

Toegang tot het 4x4 parcours enkel voor verzekerde voertuigen en op eigen verantwoordelijkheid voor schade


Veteranendag Zutphen 2023

18 juni 2023 Mathijs OppewalKOMT U GEZELLIG...naar de Veteranendag Zutphen aan De IJssel..ZIE U DAN

We kunnen weer Veteranendag in Zutphen. Deze zal plaats vinden op zondag 18 juni 2023 van 11:00 uur t/m 17:00 uur bij het Theater Hanzehof in ons mooie Zutphen. Wij zouden u graag willen uitnodigen om gezellig lang te komen, er is een klimtoren, live muziek door 48th Highlanders of Canada, re-enactment groep, voertuigen, Foodtrucks, DJ, Legeronderdelen, Veteranen Radio/TV, Standhouders en nog veel meer.

KOMT U GEZELLIG...


Nekaf Trophy 2023

25 augustus 2023 - 27 augustus 2023 Marinus Weltevrede
25 - 27 augustus 2023

Beste mensen... hier het inschrijfformulier voor de Nekaf-Trophy die van 25 t/m 27 augustus vanaf de Camping " de Notenwei" wordt gehouden. Het beloofd weer een gezellig weekeind te worden met een leuke rit, de welbekende BBQ, een stevige nachtrit en natuurlijk het gezellig samen zijn. Wij hopen op een grote opkomst... Rien, Johan en Marinus

https://forms.gle/SEkNKRVGVDChkwmg7


Museum komt tot leven

18 juni 2023 Edie Pouwels
Museum Komt tot leven

zondag 18 juni 2023

Museum Komt tot Leven

Zondag 18 juni 2023

Oorlogsmuseum Oorlog in de Peel, te Melderslo

organiseert een dag vol WO2 experience!

Er zijn deze dag allerlei militaire voertuigen te zien

uit de tweede wereld oorlog en je kunt overal op het terrein levende doirama's aantreffen.

In samen werking met Santa Fe.

van 10.00 tot 17.00 uur

lokatie Swolgensedijk 13 Melderslo (L.)


Military vehicle show with flea market/ Militaer Fahrzeug Treffen mit Flohmarkt

8 april 2023 Olaf Prinz
militaire voertuigshow met ruilbeurs

On Easter Saturday, 8th April 2023 we will held a Military Vehicle Show in Hamminkeln Germany for the second time. All military vehicles are welcome.

On the same spot: Military trade show and flea market!

For the second time in Hamminkeln Germany we will held a military vehicle show on Easter, 8th April 2023. Only 45 minutes’ drive from Arnhem, or 30 min. from Achterhoek.

All military vehicles are welcome.

Also on the same spot: A military trade show/flea market, food, drinks, etc.

See you all in April 2023.

For more informations, please check our website:

www.militaerfahrzeugtreffen.eu

De Militaria Beurs van Hamminkeln gaat open voor bezoekers om 08.00 uur, open end.

Op zaterdag 8 april 2023 is het terain open voor handelaren van 06:00 uur tot 08:00 uur om koopwaren naar de stand te brengen. We verwachten dat alle stands ingericht zijn om 08.00 uur.

Op Paaszaterdag, 8 april 2023, houden we de tweede editie van onze militaire voertuigshow in Hamminkeln, Duitsland.

Alle militaire voertuigen zijn welkom.

Tevens wordt er ook een Militaire ruilbeurs gehouden waarbij al voor 40+ meter aan kramen zijn gereserveerd!

Er zijn warme en koude dranken en lekkere versnapering verkrijgbaar.

Op Het hoofdterrein waar zich ook de ruilbeurs bevind worden voertuigen t/m 1945 tentoongesteld waarbij al 40 voertuigen zijn aangemeld. Aan de andere zijde van de straat staan voertuigen v.a. 1945 tentoongesteld waarbij er al 20 aanmeldingen binnen zijn.

Deze tweede editie van de militaire voertuig show wordt gehouden in Hamminkeln. Slechts 45 minuten rijden van Arnhem, of 30 minuten vanuit de Achterhoek.

Zie de website voor verdere informatie:

www.militaerfahrzeugtreffen.eu

(website is voorzien van Nederlandse tekst)

Tot ziens op 8 april 2023.

Am Ostersamstag den 8. April gibt es die zweite Ausgabe unseres Militär-Fahrzeug-Treffens inkl. Flohmarkt/Teilemarkt.

Alle Militärfahrzeuge sind herzlich eingeladen vorbei zu kommen.

Natürlich gibt es auch Essen und Getränke.

Die Fahrzeugausstellung ist unterteilt in Fahrzeuge bis 1945 und in Fahrzeuge ab 1945.

Das Ganze findet statt auf dem Betriebsgelände der

Suttner Motoren GmbH und Co. KG

Loikumer Rott 27

46499 Hamminkeln

Weitere Infos findet Ihr hier:

www.militaerfahrzeugtreffen.eu

Dann bis Ostersamstag, den 8. April 2023


Buitengewoon Bevrijd

6 mei 2023 - 7 mei 2023 Judith Vlassak
Dit jaar vieren we de bevrijding GROOTS, en op UNIEKE wijze!

Dit jaar vieren we de bevrijding GROOTS, en op UNIEKE wijze!

Op 6 en 7 mei vindt het bevrijdingsweekend 'Buitengewoon Bevrijd' plaats bij Bevrijdende Vleugels. Om dit bevrijdingsweekend op unieke wijze te vieren en beleven, is er een bijzonder programma bedacht. Zo zullen er op beide dagen vele activiteiten zijn voor jong en oud, en zijn er vele tours, tochten en wandelingen waar je aan kunt deelnemen.

Wat maakt deze tours en wandelingen zo uniek?

Tijdens het weekend gaan er verschillende battlefield experts op pad, zowel te voet, als per fiets en met originele WW2 voertuigen. Met deze gidsen bezoek je de historische hotspots waar bijzondere gebeurtenissen zich hebben afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Zo herbeleef je de geschiedenis op de plek waar het zich echt heeft afgespeeld.

Wat is er nog meer te doen?

Naast deelname aan de vele tours, staat het terrein bol van activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er ritten gemaakt worden in originele WW2 voertuigen, kunnen kinderen en volwassenen rijden met RC mini tanks, en zullen er vele re-enactors zijn die de geschiedenis live uitbeelden.

Wat betekent dat re-enactment?

Jong en oud stapt op 6 en 7 mei zo terug in de geschiedenis, naar de tijd van de bevrijding. Hoe zou jij het vinden om terecht te komen in een engelse controlepost? Of ineens oog in oog te staan met een echte Amerikaanse paratrooper? Tijdens de route op ons park kom je steeds in een nieuwe living history scene terecht. Zo beland je vanzelf in de loopgraven en sta je tien minuten later midden in een Amerikaans basecamp. Op al deze plekken zijn er begeleiders die jong en oud in deze living history betrekken. Natuurlijk kun je overal met deze mensen op de foto!

Programma Buitengewoon Bevrijd

Het gehele programma, en entreetickets vind je op de website van Bevrijdende Vleugels.

Het gehele weekend zijn de normale entree tarieven van pas, dus heb jij al een kaartje? Dan is deze op beide dagen geldig. Inschrijven voor een van de vele tours of wandelingen kan ook eenvoudig via de website.

www.bevrijdendevleugels.nl


Original general periode small tent 5meter

Prijs: N.O.T.K. 3 mrt 2023, 16:01 Jimmy
Beste ,

Wij verkopen onze General Purpose Small tent 5meter .

Is in goede staat , enkel de grondpennen zijn niet aanwezig .luifel wordt niet mee verkocht.

Er zijn 6 houten palen voor de zijkanten en ingang en 1 grote in twee gedeeld als middenpaal zie foto .

wij verkopen deze tent wegens aankoop van kleinere tent .

Heb je nog vragen stel ze gerust , we proberen zo vlug mogelijk op je bericht te reageren .

mvg.

Jimmy


De grote Wheels ruilbeurs

26 februari 2023 Club Wheels
En weer organiseren we voor liefhebbers van alles wat met de groene hobby te maken heeft de bekende Wheels beurs. Gezellig begin van het jaar.

En weer organiseren we voor liefhebbers van alles wat met de groene hobby te maken heeft de bekende Wheels beurs. Gezellig begin van het jaar.

Onderdelen van klassieke militaire voertuigen, gereedschappen, uitrustingstukken, boeken, kleding, militaria etc.

Deze keer gaan we naar Oosterhout waar we een mooie hal en buitenterrein tot onze beschikking krijgen. Er zijn alle faciliteiten aanwezig.

Vanaf 10:00 uur tot 15:30 uur.

Industrieterrein Weststad

Koopvaardijweg 5c

4906 CV Oosterhout

Toegang voor de Wheels Beurs is 5 euro pp. Parkeren gratis.

Inlichtingen: Joost Walraven

vice-voorzitter@clubwheels.nl

0613926341


Ciney Militaria

30 april 2023 Beheerder
De benchmark op Europees niveau, een echt fenomeen. Meer dan 600 exposanten uit alle hoeken van Europa (Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Italië, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, …), of zo’n 5 kilometer aan tafels en meer dan 12.000 bezoekers van de hele wereld.

Ciney Militaria beurs.

De grootste beurs van militaire objecten in Europa.

Zondag 30 april van 9 tot 16 uur

DE benchmark op Europees niveau, een echt fenomeen. Meer dan 600 exposanten uit alle hoeken van Europa (Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Italië, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, …), of zo’n 5 kilometer aan tafels en meer dan 12.000 bezoekers van de hele wereld.

Het is moeilijk voor te stellen dat het allemaal begon met de herlancering van een bescheiden regionale beurs, die destijds een paar honderd nieuwsgierigen aantrok. Maar het internet maakte het rendez-vous van Cinacien snel bekend zonder het te veel te overschaduwen, aangezien verzamelaars het felbegeerde stuk liever zien, aanraken en zorgvuldig onderzoeken, waarbij ze de voorkeur geven aan direct contact met de verkoper.

Voeg daarbij een vlekkeloze organisatie en zeer strikte naleving van de wettelijke verplichtingen die de enorme wereld van het verzamelen van militaire voorwerpen omkaderen en beheersen, en je hebt het grootste deel van het recept voor het internationale succes van het evenement dat twee keer per jaar wordt gehouden. de hoofdstad van Condroz.

Bezoekers die door de gangpaden van Ciney Expo en de Marché Couvert lopen, zijn natuurlijk geen simpele kinderwagens of nieuwsgierige mensen. Het zijn echte liefhebbers, rustige verzamelaars, die soms van heel ver komen om een ​​vaak zeer specialistische, zeer specialistische verzameling aan te vullen.

Hier vinden we uniformen, helmen, medailles, insignes, vlaggen, reserveonderdelen, diverse voorwerpen maar ook gravures, boeken, ansichtkaarten, foto’s en andere oude documenten.


De KTR Beurs

26 maart 2023 Beheerder
Op zondag 26 maart 2023 is de Militaria Beurs van Keep Them Rolling. De beursgaat open voor bezoekers om 09.00 uur en sluit om 15.00 uur.

Zondag 26 maart KTR Beurs in Gorinchem

De Militaria Beurs van Keep Them Rolling gaat open voor bezoekers om 09.00 uur en sluit om 15.00 uur. Voor 09.00 uur heeft bezoek geen zin. De handelaren zijn dan hun handel nog aan het uitpakken en u krijgt geen toegang tot de beurs.

De Militaria Beurs van Keep Them Rolling wordt gehouden in:

- de Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem.

De evenementenhal ligt praktisch langs de A15 tussen Rotterdam en Nijmegen


Flevoland editie van de 12 Provincies Trophy 28 t/m 30 April 2023

28 april 2023 - 30 april 2023 Marinus Weltevrede
De 5e editie van de 12 Provincies Trophy wordt brengt ons naar: F L E V O L A N D

wij staan tijdens het weekend op:

Buytenplaets Abelen

Hazepad 5, 8255 BB Swifterbant

Aanmelden kan tot 30 maart via:

https://forms.gle/pvSiuBRCLPHoumjK9


militariabeurs

1 oktober 2022 Hc Heikamp
Militariabeurs BREDA.

a,s Zaterdagmorgen 1 Oktober Militariabeurs van 09,30 tot 12,00 in BREDA.

in zaal Vianden viandenlaan 3-5 BREDA.

Deze beurs is elke eerste zaterdagmorgen van de maand -5 november + 3 december 2022.


23 sept Lezing in de authentieke theaterzaal van Oorlogsmuseum Medemblik

23 september 2022 Oorlogsmuseum Medemblik
Komt u ook naar de lezing in Oorlogsmuseum Medemblik? De lezing vindt plaats op 23 september. Twee boeiende sprekers nemen u mee in de (lokale) geschiedenis. Meld u snel aan, want vol is vol!

Layla Stroet over de 1e Wereldoorlog.

Layla is een jongedame die werkt in de zorg en zich in haar vrije tijd verdiept in alles wat met de 1e Wereldoorlog te maken heeft. Ze neemt jullie mee in deze relatief onbekende geschiedenis en dat terwijl het maar een paar honderd kilometer hier vandaan was. De 1e Wereldoorlog is een bizarre strijd van 4 jaar lang loopgraven, nieuwe aanvalstactieken zoals luchtoorlog en gifgas en vooral veel, heel veel slachtoffers. Tijdens haar verhaal verwijst ze ook regelmatig naar spullen uit de 1e Wereldoorlog waar ze het podium mee vol zal zetten.

Marianne Buisman over de opmaat van het Nazisme, de brute inval in Nederland en de hoop op een nieuwe toekomst.

De lezing na de pauze zal gegeven worden door Marianne Buisman. Marianne geeft ook gastlessen aan diverse scholen. Haar presentatie begint vlak na de 1e Wereldoorlog er zou namelijk nooit meer oorlog komen, dat noemden ze in die tijd: ‘’Niemahls wieder Krieg’’. Door de verhalen van een aantal gevluchte vrouwen uit Frankfurt en haar moeder uit Hoorn, neemt ze jullie mee naar de opmaat en indoctrinatie van het Nazisme, de brute inval in Nederland en welk sporen dit achterliet in het leven van deze vrouwen.

Reserveren kan door te mailen naar: lars@oorlogsmuseummedemblik.nl

Datum: 23 september 2022

Inloop: 19:15

Start lezing: 20:00 (De lezing bestaat uit 2x 45 minuten met een pauze van 20 minuten)

Kosten ticket: €10 per persoon (opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting)

Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik: Zeldenrust 5 1671GW Medemblik


Lest we forget 2022

1 oktober 2022 - 2 oktober 2022 Lest we forget
Wat: Lest We Forget 2022: WOII kampement met autentieke displays, voertuigen, demonstraties etc.

Wanneer: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022.

Waar: in het bos achter Mc Donald's te Venray.

Lest We Forget 2022

Om de twee jaar wordt er in Venray een militair kampement nagebouwd, dat mensen terugvoert naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Het betreft een geallieerd kamp zoals dat in 1944 in de regio werd opgebouwd, met tenten, voertuigen en bemanning, volledig in bedrijf.

Onder de titel ‘Lest We Forget’, ‘Opdat wij niet vergeten’, presenteren we in de laatse week van september aan basisschoolkinderen uit de regio een beeld van de manier waarop onze bevrijders, in de streek waar de kinderen nu wonen, destijds bivakkeerden, hoe hun dagelijks leven eruit zag.

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het kampement toegankelijk voor publiek.

Er zal een grote variatie aan originele voertuigen, uitrusting en tenten te zien zijn. Alles staat in dienst van de educatie: bezoekers kunnen alles bezichtigen, krijgen uitleg, antwoord op hun vragen, en demonstraties.

Entree: € 5,- per persoon, bassischoolleerlingen: € 2,- per persoon.

U kunt ons vinden in een mooi bosperceel achter McDonald’s aan de Maasheseweg 89A in Venray, het terrein en de parkeerroute staan ter plekke aangegeven vanaf Afslag 8 Venray-Noord van de A73 / Maasheseweg – oprit naar McDonald’s.

Meteen als u het fietspad kruist linksaf gaan en dan rechtsaf parallel aan de A73 rijden.

Hierna staat alles duidelijk aangegeven.


Red Ball Express 20th Edition Jubileum

24 september 2022 Jan Springintveld
CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-’45 viert Jubileum met de 20ste editie van de Red Ball Express in het weekend van 24 en 25 september

Op zaterdag 24 september wordt de 20ste editie van de historische rondrit genaamd de ‘Red Ball Express’ verreden. Dit is onderdeel van een heel weekend aan activiteiten waarin wordt stilgestaan bij de beroemde aanvoerlijnen van de Geallieerde legers in de Tweede Wereldoorlog; de bekendste was de Red Ball Express. Dit jaar is het de Jubileumeditie want het is de 20ste keer dat het evenement georganiseerd wordt door het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 en de authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door de regio zullen rijden

De Red Ball Express is de afgelopen 20 jaar (met een onderbreking van 2 jaar door Corona) een historisch begrip in de regio en daar buiten geworden. Ons Jubileum dat in 2020 zou worden gevierd moest worden uitgesteld. Maar nu, in het weekend van 24 en 25 september, zullen de originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog weer door de regio rijden. Bij het museum zal in het weekend gestalte worden gegeven aan deze Red Ball Express met toepasselijke aankleding van het terrein rond het museum. Zaterdag 24 september zal de Red Ball Express weer een uitgebreide rit door het Groene Hart rijden en op Zondag 25 september zullen er ook voertuigen te zien zijn bij het museum. Die zullen de hele dag als static show bij het museum blijven. In alle voorbijgaande jaren konden we weer rekenen op jullie grote belangstelling. Na terugkomst van de Red Ball Express is er zaterdagavond een feestavond, die echter alleen toegankelijk is voor genodigden, vrijwilligers en de deelnemers van de rondrit. Bij het Fort zal ’s-avonds als markant hoogtepunt van de dag een origineel Amerikaans zoeklicht als baken in de lucht schijnen.

Gedurende het weekend zijn er op het terrein bij het museum diverse displays die de historie van de Red Ball Express en sfeer een levensecht gevoel zullen geven van de jaren 40-‘45

De ca. 80 km lange rondrit zal vele plaatsen van historische betekenis uit de Tweede Wereldoorlog passeren. Daarmee worden de mensen herdacht en geëerd die vochten en vielen voor de vrijheid. De naam Red Ball Express is een herinnering aan de bevoorradingsroute die door de geallieerden was opgezet vanaf de invasiekusten in Normandië naar het front. Dag en nacht reden konvooien naar het front om alle nodige voorraden aan te vullen.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website op www.redballexpress.nl/red-ball-express-2022 of log in via www.redballexpress.nl

Informatie

Voor meer inlichtingen over de RBE rit kunt u bellen met de RBE commissielid Raph de Wolf: 06-29238380 (na 18:00 uur) of stuur een email naar rbe@crash40-45.nl

Belangrijk om niet te vergeten; de inschrijving sluit op 11 september en de inschrijving is pas definitief als uiterlijk voor 17 september het inschrijfgeld is voldaan.

Volg de instructies op het aanmeldingsformulier op de site.

We zien uit naar een prachtig weekend!

Met vriendelijke groet,

Namens de RBE commissie

Jan Springintveld


Museum in Beweging

24 september 2022 - 25 september 2022 Kees
Museum in Beweging

Een evenement van museum: “De bewogen jaren 1939-1950”in de dorpskern van Hooge Mierde.

We brengen Levende Geschiedenis aan onze museumthema’s.

Parachutisten in onze dorpen op de eerste dag van Market Garden, strijd rondom de bevrijding en de geschiedenis Nederlands-Indië.

Een korte voorstelling van ons programma:

Vrijdag 23 september het inrichten kampementen door re-enacters.

Zaterdag en zondag WOII kampementen en diverse historische activiteiten in de dorpskern, Medical post van Airborne Medical Re-enactment Group, Militaire displays,

Zaterdagavond herdenkingstocht van Reusel naar Hooge Mierde en ’s avonds Jaren ’40 – ’45 feest op het myrthaplein met bar, dj en optredens.

Zondag ook vuurwapendemonstraties, een historische parachute sprong van Para Group Holland met twee sticks van zes personen, een rondrit langs de kampementen over ruw terrein (de voormalige vuilnisbelt) en over enkele zandduinen aan het myrthaplein in de dorpskern, militariamarkt, etc.

Indien u interesse heeft om met uw voertuig en/ of re-enactmentgroep deel te nemen, aanmelden en info bij: John Meulenbroeks (0622468282), Museum: “De bewogen jaren 1939-1950”, Hooge Mierde.


warwheels watjes weekend ; WWW.

23 september 2022 - 25 september 2022 thomas
Op 23-24-25 september wordt de bevrijding van Geldrop-Mierlo herdacht.

Wij doen dit middels een static show Tweede Wereldoorlog op het landgoed kasteel Geldrop.

Kasteel Geldrop ligt midden in het centrum omgeven door een prachtig engels park.

Vanaf vrijdagmiddag kunt u hier uw tenten opslaan en uw display tonen en zondag aan het einde van de dag weer inpakken, wilt u alleen zaterdag of zondag langs komen met uw legervoertuig dan is dat ook mogelijk.

Op zaterdagavond wordt er een BBQ georganiseerd, na aanmelding kunt u uiteraard mee eten.

Dit evenement is gratis toegankelijk, wij zijn vereerd met uw komst en gezelligheid.

verdere informatie en aanmelding; thschouten@hotmail.com


Signal Corps and Wireless Set Event zaterdag 16 juli as

16 juli 2022 Olivier
Op zaterdag 16 juli a.s. zal de 2e radio open dag worden gehouden aan het Creilerpad 19 te Creil

Het eerste evenement was een succes, er zijn een aantal liefhebbers en zendamateurs langs geweest. 2 zelfs met een zojuist aangeschafte Willys MB.

Een aantal items zijn verkocht en er is kennis gedeeld en bijgepraat onder het genot van een kop koffie.

Heeft u iets met Signal Corps en of Engelse Wireless apparatuur? Wees dan welkom op de 2e open dag op zaterdag 16 juli van 10:00 - 16:00 uur.

Er is een breed assortiment sets te koop en tevens kunnen diverse sets gedemonstreerd worden.

Tot dan!

Hartelijke groet,

Olivier


Militair Weekend 2022 Fort aan den Ham, Uitgeest

25 juni 2022 - 26 juni 2022 Sander
Beleef de militaire geschiedenis van de tweede wereldoorlog.

Op 25 en 26 juni 2022 wordt door de Stichting Rijdend Museum militair Erfgoed, in samenwerking met Fort a/d Ham het militair weekend georganiseerd.

Het evenement laat diverse elementen zien uit de periode '40-'45 en Nederlands Indië. Er is ook een kleine militaria markt.

Daarnaast is het bezoeken van het fort (met of zonder rondleiding) mogelijk

Deelname van KTR en diverse reenactment verenigingen. Een leuke dag voor het hele gezin.


12 Provincie Trophy Editie Friesland

13 mei 2022 - 15 mei 2022 Marinus Weltevrede
2 keer per jaar ( mei en september) organiseren wij de “ 12 Provincies-Trophy”.

Met als achterliggende gedachte dat we in elke provincie een Trophy gaan rijden.

Geen club maar geheel vrijblijvend!

Elk (voormalig) legervoertuig kan deelnemen.

maximaal kunnen 30 voertuigen kunnen per Trophy deelnemen.

Vrijdag's wordt er op de camping of locatie het "bivak" opgeslagen.

Zaterdag's is dan de rit door de Provincie en s'avonds gezellig samen BBQ , een "Blauwe Hap" of dergelijks waarna ook nog een nachtrit mogelijk is.

De volgorde van Provincies wordt door een loting beslist... we weten niet in welke provincie de volgende Trophy plaats vind.

Het organiseren van de Trophy gebeurd in samenwerking met de plaatselijke Clubs want die weten de mooiste plekken en routes.

de volgende Trophy wordt gehouden van 13 t/m 15 mei 2022 in de Provincie FRIESLAND

aanmelden kan via de website: www.12pt.nl

overnacht wordt op de:

Minicamping De dobbe

Spoarbuorren Sûd 2

9298 WC Kollumerzwaag

Start van de Trophy is:

Parkeerplaats naast "Old Dutch"

Noarder Stasjonsstrjitte 52-54,

9271 CL De Westereen,

Verzamelen om 10:00 uur


vliegtuig WO1 replica

Prijs op aanvraag 29 mrt 2022, 8:42 Johan Sturm
den Blauwen Duivel Van Willy Coppens d'Houthulst is te koop

lengte romp 5000mm

lengte vleugels 6400mm

hoogte vliegtuig 2040mm

gewicht 518kg

niet vliegwaardig

replica

museumstuk


1 2 Volgende »