Advertenties in de categorie Evenement

Wilt u op de hoogte blijven van advertenties in deze categorie? Dan kunt u zich in de toekomst aanmelden op een categorie, en krijgt u dagelijks een overzicht met de nieuwste advertenties.

Leger voertuigen gezocht!!!

16 aug 2019, 22:57 Peter van Meer
Leger voertuigen gezocht!!!

Beste mensen,

Hier even in het kort waar het over gaat.

Op 26 oktober is Nispen 75 jaar bevrijd. Om stil te staan bij deze gebeurtenis is er al enige tijd geleden een plan ontstaan om iets speciaal te doen om dit te herdenken. De groep de Nispense Runners wil in de voetsporen treden van onze bevrijders The Polar Bears en zullen vanuit Normandië, Arromanches-les-Bains, hardlopend met het Bevrijdingsvuur vertrekken en dit naar Nispen brengen. Nispen is een klein dorpje aan de Belgische grens bij Roosendaal. Nu zijn wij nog op zoek naar enkele legervoertuigen van die tijd die ons tijdens de laatste kilometers kunnen begeleiden. Onze plaatselijke toneel vereniging zal voor de aankleding willen zorgen waar dit nodig is.

Hopelijk dat jullie iets voor ons kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

De Nispense Runners

Peter van Meer.


Red Ball Express 2019

28 september 2019 Jan Springintveld
De 18e editie van de Red Ball Express georganiseerd door het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 in Aalsmeerderbrug wordt gehouden op zaterdag 28 september 2019.

Binnenkort zal de inschrijving worden geopend en maken we nadere programmadetails en de route bekend.

We hopen dat we weer op jullie aanwezigheid mogen rekenen.

Met vriendelijke groet,

Jan Springintveld, Raph de Wolf, Hans Dijkkamp en Richard Mutsaers

RBE commissie

CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45


SantaFe Events 2019 / Oorlogsmuseum Overloon

10 augustus 2019 - 11 augustus 2019 Vereniging Santa Fe
Er komt iets bijzonders aan: een gigantisch militair kamp rond het Oorlogsmuseum Overloon. Met heel veel geallieerde motoren, jeeps, trucks en tanks uit de Tweede Wereldoorlog.

En alles zo origineel mogelijk! Kom zelf kijken hoe het bevrijdingsleger Europa bevrijdde.

Je kunt zelfs meerijden op de voertuigen (hiervoor zijn tickets tijdens het evenement te koop). Verder is er een grote militariamarkt met bijzondere spulletjes. En natuurlijk kun je ook het museum zelf bezoeken. Maar top-of-the-bill zijn de mock-battles: vanaf de heuvels rond het openluchttheater in het park vallen twee keer per dag geallieerde troepen de Duitse bezetter aan. Jeweetnietwatjemeemaakt!


Havendagen 2020 met kampement

3 juni 2020 - 6 juni 2020 Floris Langendam
Op 3,4,5 en 6 juni 2020 wordt er tijdens de Havendagen Tholen 2020 een kampement (een militaire expositie) van legervoertuigen opgebouwd. Het terrein van de Oesterputten wordt omgetoverd tot kampement in het kader van 75 jaar bevrijding van de Gemeente Tholen 🎉en is gratis toegankelijk.

Vanaf NU is inschrijven mogelijk voor deelname aan het kampement dat Tholen Sterk zal organiseren van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juni 2020✍️ .

Zorg dat je dit unieke evenement binnen de Provincie Zeeland niet mist! Jij bent samen met alle andere deelnemers de gastheer van ons mooie en levendig kampement en de geweldige rondrit door de gehele Gemeente Tholen. Daarnaast draag je ook bij aan een educatief programma voor ruim 1000 basisschoolleerlingen!

Wij hebben al diverse bijzondere deelnemers zoals Pontoongroup '40-'45 en helmduikers uit de jaren 40.

Samen vieren, herdenken en doorgeven aan de volgende generatie 💪.

Let op❗️ Heb jij een voertuig uit de Tweede Wereldoorlog, ben je Re-enactor of een Re-enactorgroep schrijf je dan in via de link www.tholensterk.nl/kampement

Vragen over het kampement? Neem ook dan contact met ons op via ↠ kampement@tholensterk.nl


Wegwijzerborden Bundeswehr

Vraagprijs: € 20 15 jun 2019, 17:32 Burger
Set wegwijzerborden van de Bundeswehr.

10 stuks.

Platen zijn linksom en rechtsom op de stokjes te hangen.

Tweezijdig.

Mooi voor bij een evement de route naar het kamp aan te geven bijvoorbeeld. Eventueel op witte vlak van logo te voorzien.

Hele set 20 Euro.


20ste Treffen Lubbeekse LegerVrienden

5 juli 2019 - 7 juli 2019 Meeus
20ste Treffen Lubbeekse LegerVrienden.

Treffen voor alle militaire oldtimers, zowel oorlogse als naoorlogse voertuigen zijn welkom.


Kamp #Vteam

29 juni 2019 - 30 juni 2019 Richard van RuitenOok dit jaar houdt het #Vteam weer een kamp voor de kinderen. Dit jaar op 29-30 juni op legerbasis de Harskamp.

Hiervoor zijn wij op zoek naar legervoertuigen met een verhaal, eventueel geschikt voor personenvervoer.

Dit weekend is de basis exclusief voor ons beschikbaar!

Het #Vteam Organiseert diverse activiteiten met kinderen in het thema Vrede en Vriendschap. Gesteund door het Vfonds lopen wij bijvoorbeeld mee met 75 kinderen tijdens de Nijmeegse Vierdaags, maar organiseren wij ook het Nationaal Kinder Vredes Ontbijt op 5 mei.

Dit jaar mogen wij in het weekend van 29 en 30 juni op legerbasis de Harskamp (GLD) een kamp organiseren. Hiervoor zijn wij op zoek naar (oude) voertuigen meteen verhaal of voertuigen waarmee wij kinderen kunnen vervoeren (binnen de basis) naar diverse locaties.

Mocht u in de buurt van de Harskamp wonen en de beschikking hebben over bijvoorbeeld een Daf YA 126 , een "viertonner" of een ander voertuig, neem dan contact met ons op!

In overleg zouden wij dit voertuig graag in willen zetten tijdens op de zaterdag of de zondag om voor de kinderen het kamp nog mooier te maken!

Meer informatie over het #Vteam: www.vteam.tv


Crossing Borders

6 september 2019 - 8 september 2019 Dodge wc 52
In het kader van de 75 jarige herdenking van de bevrijding van Noorbeek zullen wij een herdenkingsweekend organiseren op 6, 7 en 8 september 2019!

In dit weekend zal er een herdenkingswandeling, een flyover van een origineel vliegtuig uit WO2 en een konvooi worden georganiseerd. Tevens heeft u de mogelijkheid om een kampement met voertuigen te bezoeken. Op zaterdagavond zal er op het kampement een bevrijdingsbal voor jong en oud georganiseerd worden.

Aanmeldingsformulieren voor groepen en/of individuele personen die willen deelnemen aan het konvooi/kampement komen binnenkort online op onze website: www.12-09-1944.nl


RUIL- EN VERZAMELBEURS VAN MILITARIA / BRANDWEER EN POLITIE ZATERDAG 8 JUNI 2019 IN HET MFC APERLOO

8 juni 2019 Gerrit Bosch
Na een succesvolle en gezellige beurs is er zaterdag 8 juni wederom een grote verzamelbeurs van militaria en geüniformeerde beroepen in het MFC Aperloo 't Harde.

Veel standhouders zijn er steevast weer om de verzamelaar / bezoeker een breed scala aan verzamelobjecten aan te bieden. De beursregels zijn heel duidelijk waar men zich aan dient te houden als standhouder maar ook als bezoeker. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de beurs. Tevens is dit een mooie gelegenheid om u militaire, brandweer etc. etc. spullen die nog op zolder liggen te verkopen.

Voor informatie over de beurs kunt u mailen naar info@militariabeurs.info of de website bezoeken www.militariabeurs.info

Hier kunt u zich ook aanmelden om een tafel te huren.

De verzamelbeurs is geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en de toegang bedraagt 3 euro. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen.

U komt toch ook een bezoekje brengen!!

Tafel reserveren kan tot uiterlijk 6 juni

MFC Aperloo, Stadsweg 27, 8084 PH ‘t Harde

De beursdata voor 2019 zijn: zaterdag 8 juni, 12 oktober en 7 december.


B2B Weekend

27 juni 2019 - 30 juni 2019 Max Kleine
Een gezellig WO2 weekend met mooie ritten door de Achterhoek!

Voor meer info,zie het inschrijfformulier. 2/3 reeds vol!


Nationaal Kinder Vrijheidsontbijt 2019

5 mei 2019 Richard van RuitenOp 5 mei van 10.00 tot 11.30 wordt in het Valkhofpark in Nijmegen het Nationaal Kinder Vrijheidsontbijt gehouden. 75 kinderen gaan met 75 "special guests" in gesprek over Vrede en Vrijheid. Hiervoor zijn we nog op zoek naar enkele oude legervoertuigen.

Het #Vteam organiseerd dit jaar voor het eerst het Nationaal Kinder Bevrijdings Maaltijd op 5 mei in Nijmegen.

In het Valkhofpark, op een bunker, met zicht op de Waalbrug komen 75 kinderen en 75 special guests bijeen om te spreken over vrede en vrijheid.

Deze special guest zijn bijvoorbeeld veteranen, vluchtelingen, de (kinder) burgemeester, bekende Nederlanders, kortom; mensen met een verhaal.

In het Valkhofpark gaan we proosten op de vrijheid en luisteren naar bijzondere verhalen, krijgen een rondleiding door een bunker en is er het nabijgelegen infocenter van het bevrijdingsmuseum voor ons extra geopend.

Wat zou er op deze bijzondere dag mooier zijn als er enkele (oude) legervoertuigen te bezichtigen zijn, met de verhalen van dien!

Misschien zijn er voertuigbezitters in de buurt van Nijmegen die bereidt zijn om 5 mei van 10.00 tot 11.30 aanwezig te willen zijn in Nijmegen.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Comité 4-5 mei en de gemeente Nijmegen.

Meer info over het #Vteam: www.vteam.tv

Wij realiseren ons dat jullie zeker rond 4-5 mei veel gevraagd worden, maar toch proberen we het.

Voor degene die deel kunnen nemen staat een heerlijk ontbijt, enthousiaste kinderen en een onkostenvergoeding klaar!

Ook zal uw voertuig ten aller tijde in het zicht staan.

Graag hoor ik van u

Richard van Ruiten

06-10684441


Normandië 2019

31 mei 2019 - 8 juni 2019 Peter CentenDoor onverwachte afzegging heb ik plaats voor een liefhebber met bijvoorbeeld een gmc wo2 om een week mee te gaan naar de dday herdenkingen.

Zal zijn van 31 mei tm 8 Juni. We hebben nu 4 wagens en zoeken nu 5e. Vervoer voertuig etc. wordt geregeld. Ter plaatse gaan we naar de herdenkingen met de wagens en passagiers. We zijn met ca 90 tot 100 mensen en overnachten op camping. Mess is geregeld alleen zelf tent caravan of camper meebrengen.

Aub geen reacties van mensen die alleen vervoer naar Normandië zoeken.

Peter Centen 0651419196 of p.centen@nathan.nl


Transport normandie

29 mrt 2019, 21:17 BudyTransport normandie gesloten oplegger 13.60 meter lang.

Vanuit limburg naar normandie

Prijs op aanvraag.


Zondag 31 Maart, Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs

31 maart 2019 Marcel PlaggeDe enige Militaria beurs in Limburg

Op Zondag 31 Maart wordt weer de traditionele “Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs” georganiseerd.

Op deze beurs wordt van alles aangeboden, van uniformen tot aan medailles en van helmen tot aan oorkondes, passen, schoenen en boeken. Er komen niet alleen handelaren uit Nederland maar ook handelaren uit Duitsland, Belgie en zelfs uit Engeland hebben de weg naar Brunssum gevonden , dit door de centrale ligging.

De beurs vindt plaats in Sporthal Rumpen, het adres is Heugerstraat 2a te Brunssum. De openingstijd is van 09.00-14.00 uur en de entrée is € 3.00. Had U graag meer inlichtingen gehad in verband met deze beurs dan kunt U hem bereiken via tel. nummer 045-5751225 ( na 18.00 uur) of via email: militariasales@hotmail.com. Een website is er ook: http://zuidlimburgse-militariabeurs.jimdo.com/


Operation Amherst Zuidlaren 2019

13 april 2019 - 14 april 2019 Nico Wolters
In het weekend van 13 en 14 april 2019 wordt in Zuidlaren de vrijheid en het vechten voor die vrijheid gevierd. Opnieuw organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Amherst Zuidlaren in samenwerking met diverse verenigingen en het ministerie van Defensie dit evenement.

Op onze website staat het volledige programma!

Op 13 april 1945 werd Zuidlaren door de Canadezen bevrijd van de Duitse bezetter. Om dit te herdenken toveren we Zuidlaren weer om naar de jaren 40. De bevrijding was een feest, en dat mag gevierd worden.

Dit vieren we door in het hele dorp activiteiten neer te zetten die te maken hebben met deze bevrijding, de Tweede Wereldoorlog, maar ook andere periodes komen aan bod; er zullen vele historische militaire voertuigen uit allerlei tijden te zien zijn.

De zaterdag begint om 10:00 met een defilé dat een route door het dorp zal voeren. Reenactors spelen de bevrijding zelf na.

Heeft u een (origineel militair) voertuig en wilt u ook meedoen? Wij vinden het leuk als u met ons de vrijheid wilt vieren. U kunt zich aanmelden via de website: http://www.bevrijdingsfestivalamherst.nl/aanmelden/ (via de knop website hieronder komt u op onze website terecht) Er zullen reeds vele voertuigen vanuit DPA-Holland en Keep Them Rolling aanwezig zijn. Ook als u niet bent aangesloten bij een vereniging bent u van harte welkom.

Of wilt u gewoon een middagje komen kijken? Ook dan bent u van harte welkom in Zuidlaren op 13 en 14 april.


Bent u er bij? OPERATION AMHERST

27 mrt 2019, 16:54 rob
In het weekend van 13 en 14 april 2019 wordt in Zuidlaren de vrijheid en het vechten voor die vrijheid gevierd. Opnieuw organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Amherst Zuidlaren in samenwerking met diverse verenigingen en het ministerie van Defensie dit evenement.

Op onze website staat het volledige programma!

Wij vinden het leuk als u ook komt!

Heeft u een (origineel militair) voertuig en wilt u ook meedoen? U kunt zich aanmelden via de website: http://www.bevrijdingsfestivalamherst.nl/aanmelden/ (via de knop website hieronder komt u op onze website terecht) Er zullen reeds vele voertuigen vanuit DPA-Holland en Keep Them Rolling aanwezig zijn. Ook als u niet bent aangesloten bij een vereniging bent u van harte welkom.

Of wilt u gewoon een middagje komen kijken? Ook dan bent u van harte welkom in Zuidlaren op 13 en 14 april.


TEA PARTY MARIANNE IN VINTAGE LAND / JOOP'S MEN'S CRECHE

17 maart 2019 Joop Staman
TEA PARTY BY MARIANNE & JOOP'S MEN'S CRECHE

Veel vintage, kapsalon, koopjes en heel veel gezelligheid.

Natuurlijk ook veel parts, canvas, banden en als het meezit een ritje met de FV434


Paasrit Y-cie

21 april 2019 Jan Bakker
Jaarlijks terugkerend evenement als opening van het seizoen

Op zondag 21 april 2019 (eerste paasdag) houdt de Vriendengroep Y-cie traditiegetrouw weer een paasrit, als opening van het seizoen.

Dit jaar zal deze colonnerit starten op Noord-Beveland en eindigen op Schouwen-Duiveland.

Er wordt nog druk aan de rit gesleuteld.

De start van de rit is als volgt:

Verzamelen vanaf 09.00 bij “Shell de Zandkreek West”, gelegen aan de Provincialeweg N-256 (Zierikzee – Goes)

Start van de rit 09.30 uur.

De firma Mol uit Schuddebeurs stelt voor het verzamelen tussen 09.00 en 09.30 uur het terrein achter het tankstation ter beschikking, uiteraard wel onder de voorwaarde, dat de klanten die het tankstation aandoen, hiervan geen hinder mogen ondervinden, dus de doorgang vrijlaten.

De lunchpauze is gepland tussen ± 11.15 en 12.45 uur, te Oosterland.

De “Broodjeszaak Toff” en het tankstation van “Van der Have” (ook L.P.G.) zijn aldaar geopend.

Einde van de rit rond 15.00 uur bij Restaurant Wendy’s Zeelandbrug, gelegen aan de Provincialeweg N-256 (Zierikzee – Goes).

Aldaar kunnen we de dag nabespreken en afscheid van elkaar nemen.

Lengte van ochtend- en middagtraject tezamen ± 100 kilometer.

Deelname aan deze rit is kosteloos en staat open voor een ieder, in het bezit van een groen of wit ex-legervoertuig.

De deelname is geheel voor eigen risico en opgave of inschrijving vooraf is niet noodzakelijk.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedragingen, alsmede voor hun voertuig en moeten zelf voor voldoende verzekering en dergelijke zorgdragen.

De regels als gesteld in de Wegenverkeerswetgeving dienen te worden nageleefd.

Aanwijzingen van degene die de activiteit hebben georganiseerd, dienen terstond te worden opgevolgd.

De groep Y-cie als geheel is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of is op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen, zowel voor-, tijdens-, of na de activiteit, voor welke schade of letsel in de breedste zin van het woord dan ook, materieel en/of immaterieel, aan/door derden als gevolg van deelname aan deze activiteit.

Houdt dit evenement https://www.facebook.com/Ycompagnie/?fref=ts) in de gaten voor nieuwe berichten.

Website: http://www.y-cie.nl/

Voor vragen of informatie activiteiten@y-cie.nl


100 jaar kazerne op Fort Isabella

7 oktober 2018 Marlies
Swing the Mood Bevrijdingstour aanwezig bij dit Eeuwfeest in Vught!

Het eeuwfeest 100 jaar kazerne op Fort Isabella zal schitteren met unieke legeronderdelen en activiteiten die in de afgelopen 100 jaar de kazerne hebben bevolkt.

Kom kijken naar verschillende re-enactment die uitbeelding geven aan exercities, gevechtssituaties en bivak. Bewonder en ervaar interessante voertuigen en oude Nederlandse legermotoren.

Tevens komt de Swing the Mood Bevrijdingstour.nl het geheel muzikaal omlijsten met twee keer een live optreden. Ze brengen uiteraard hun eigen legervoertuig mee, een Dodge uit 1942, welke is omgebouwd tot een Photo Booth on Army wheels met direct klaar foto's!


BEVRIJDINGSTOUR.NL IN UDEN

30 september 2018 Marlies
Swing the Mood - Bevrijdingstour.nl komt zondag 30 september in het centrum van Uden. Naast een live optreden door de dames, zullen er Army foto's gemaakt worden in de Photo Booth on Army wheels! EN worden er ook nog eens Army airbrush tattoos gezet. Vanaf 12.30 uur en alles is gratis!

Meer info: www.bevrijdingstour.nl


Zondag 18 November, Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs

18 november 2018 Marcel Plagge
De enigste militaria beurs in Limburg

Op Zondag 18 November vindt weer de Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs plaats. Mocht je geïnteresseerd zijn in spullen uit de Eerste en vooral de Tweede Wereldoorlog (maar ook ervoor en erna) dan is dit “the place to be”.

Meer dan 40 handelaren uit binnen en buitenland zijn aanwezig. Er wordt van alles aangeboden , van uniformen tot helmen, en van uitrusting tot aan papieren, boeken en onderscheidingen.

De interessante beurs vindt plaats in Sporthal Rumpen , Heugerstraat 2a te Brunssum.

De openingstijd is 09.00 – 14.00 en de entrée is € 3.00. Ik hoop jullie alle te mogen begroeten op Zondag 18 November in Brunssum. Voor meer info: https://zuidlimburgse-militariabeurs.jimdo.com/

Heb je interesse om deel te nemen, er zijn nog enkele tafels vrij.


Zondag 18 November, Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs

18 november 2018 Marcel Plagge
De enigste militaria beurs in Limburg

Op Zondag 18 November vindt weer de Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs plaats. Mocht je geïnteresseerd zijn in spullen uit de Eerste en vooral de Tweede Wereldoorlog (maar ook ervoor en erna) dan is dit “the place to be”.

Meer dan 40 handelaren uit binnen en buitenland zijn aanwezig. Er wordt van alles aangeboden , van uniformen tot helmen, en van uitrusting tot aan papieren, boeken en onderscheidingen.

De interessante beurs vindt plaats in Sporthal Rumpen , Heugerstraat 2a te Brunssum.

De openingstijd is 09.00 – 14.00 en de entrée is € 3.00. Ik hoop jullie alle te mogen begroeten op Zondag 18 November in Brunssum. Voor meer info: https://zuidlimburgse-militariabeurs.jimdo.com/

Heb je interesse om deel te nemen, er zijn nog enkele tafels vrij.


BEVRIJDINGSTOUR.NL IN SPIJKENISSE

29 september 2018 Marlies
BEVRIJDINGSTOUR TIJDENS BRADERIE IN SPIJKENISSE

Zaterdag 29 september zijn de dames van Swing the Mood | Bevrijdingstour aanwezig in Spijkenisse. De hele middag door zijn er live optredens en kan men op de foto in de legertruck dat een Photo Booth on Armywheels is. Zeker de moeite waard dit te komen bekijken. Een ultieme 1940's Army experience! Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingstour.nl


Bevrijdingsrit IJzendijke 2018

17 sep 2018, 11:38 Bevrijdingscomite 17 oktober
Eetcafe Hofzicht organiseert in samenwerking met bevrijdingscomite "17 oktober" IJzendijke een rit voor militaire voertuigen op zaterdag 20 oktober.

Deelname is gratis.

Bij aankomst een gratis kop koffie/thee met cake voor de chauffeur en 1 bijrijder plus een gratis consumptiebon en een hartige hap verzorgd door "IJsclub de Veste".

Rendez vous 10.00 uur op het 17 oktoberplein.

Static show tot 11.30 uur , tevens een kleine ceremonie bij het monument.

Vertrek voertuigen 12.30 uur voor een rondrit van pl/min 50 km

Opgeven tot 15 oktober via mail hofzicht@live.nl of tel. 0031(0)117301342.

Facebook bevrijdingscomite 17 oktober ijzendijke.

Hopelijk tot dan!!!


Luchtlandingen Ginkelse Heide Ede

22 september 2018 Marlies
Luchtlandingen met entertainment van BEVRIJDINGSTOUR.NL

500 parachutisten zullen uit zeven Hercules-vliegtuigen springen tijdens de Airborne Luchtlandingen in Ede zaterdag 22 september. Maar naast dit spektakel zal er ook spectaculair entertainment zijn van Swing the Mood - Bevrijdingstour.nl. Deze act staat garant voor een ultieme 1940's legerexperience met live show en een legervoertuig (uit 1942) met Photo Booth. Meer informatie over deze nieuwe act kunt u hier vinden: www.bevrijdingstour.nl. De Zingende Kapsters treden ook nog eens op!

Tussen 10.00 en 16.00 uur vindt het evenement plaats op de Ginkelse Heide in Ede.


Nationaal 112 event te Vaassen

6 oktober 2018 Rinco van der Beek
Grootschalig evenement met Spectaculaire demonstraties en klassieke voertuigen tijdens landelijk 112 event Vaassen

Onderstaand het persbericht. We zouden graag een veld willen organiseren met klassieke legervoertuigen.

Op de plattegrond is dat sector D; met nog ca. 6000 vierkante meter beschikbaar hopen we dat we er een historisch legerdorp van kunnen maken. Inrijden kan tussen 07:00 en 08:00. Wilt u meedoen dan kunt u een mail stguren naar Jan Wijnhoud: j.wijnhoud9@upcmail.nl

Vaassen is een bijzonder evenement rijker. De vrijwillige brandweer Vaassen staat op 6 oktober immers garant voor het landelijke 112 event, dat wordt gehouden in combinatie met de 112-beurs. Politie, brandweer, ambulancediensten en andere nationale organisaties zorgen dan aan de Laan van Fasna voor spectaculaire demonstraties, het publiek kan genieten van klassieke en bijzondere hulpverleningsvoertuigen en er is een optocht door het dorp van al die wagens.

De internationale 112-beurs met deelnemers uit heel Europa – die is verhuisd naar de kazerne van de brandweer Vaassen – is de aanleiding voor iets wat uitgroeide tot een groots evenement. Niet alleen de landelijke brandweerdiensten grepen deze kans aan om zich aan het publiek te presenteren, maar ook de landelijke politie, de ambulancediensten, ProRail, Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, defensie, bergers en leveranciers van specialistisch gereedschap zoals Holmatro en 3M zien het als een uitgelezen kans om iedereen te laten zien wat er allemaal afkomt op onze hulpdiensten.

Vandaar dat er op zaterdag 6 oktober tribunes langs de Laan van Fasna zijn verrezen en vier grote demonstratievelden zijn gecreëerd (één voor de brandweer, politie, ProRail en defensie), waarop al die groepen op een spectaculaire wijze mensen redden, aanhoudingen verrichten, voertuigen veiligstellen, branden blussen of gewonden met een traumahelikopter wegbrengen. In dit geheel zijn de demonstratie met de crashtender en waterwerper extra bijzonder. Zo krijgt het publiek de kans te zien waarmee de mensen die dag en nacht voor ieders veiligheid klaar staan dagelijks worden geconfronteerd. Wat iemand normaal gesproken alleen op tv ziet, gebeurt dan net buiten het centrum.

De vrijwillige brandweer in Vaassen ziet het landelijke 112 event als een uitgelezen kans om vrijwilligers voor de eigen organisatie te werven. Vandaar dat ervaren en doen tot belangrijk thema wordt gemaakt. Mensen krijgen de mogelijkheid om zelf te ondervinden wat het is om te lopen met ademlucht, geïnteresseerden mogen schieten op de mobiele schietbaan van defensie, er is een blusdemonstratie met een oefenhelikopter en iedereen mag een tankwagen en een vuurschaal bewonderen. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo staat er voor hen niet alleen een springkussen, maar mogen zij zelfs vechten met de politie.

Maar dat is niet alles, want de Laan van Fasna wordt van 10.00 tot 16.00 uur afgesloten vanaf de rotonde bij industrieterrein Eekterveld tot de rotonde bij de Deventerstraat. Nadat burgemeester H. van der Hoeve en de districtschef Noord- en Oost Gelderland José Rooijers het evenement hebben geopend, is dus volop ruimte voor het bekijken van klassieke hulpverleningsvoertuigen. Zie hoe mensen vijftig jaar geleden in een ambulance lagen, zie brandweerwagens zoals wij ons die niet meer kunnen voorstellen, zie politieauto’s uit vervlogen tijden. Het publiek kan ze vanaf 10.00 uur van nabij bekijken en de binnenkant in ogenschouw nemen. Wanneer de demonstraties in de loop van de middag zijn afgelopen, gaan zij vervolgens in optocht door het dorp naar kasteel De Cannenburgh, waar fotomomenten worden gehouden.

Om alles in goede banen te leiden, vraagt de organisatie mensen zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, lopend of op de fiets te komen, maar er zijn ook twee parkeerplaatsen. P1 is betaald parkeren waarvan de opbrengst volledig naar Stichting De Veluwse Wensambulance gaat. De wensambulance is tijdens dit evenement natuurlijk aanwezig om te laten zien wat die vrijwilligers doen voor mensen die nog een laatste wens in vervulling willen zien gaan. P2 is op het bedrijventerrein Eekterveld en is gratis.

En dan zou met al het spektakel bijna worden vergeten wat de aanleiding is voor het landelijke 112 event in Vaassen. De internationale 112-beurs verhuist naar het dorp. Daarop komen handelaren en bezoekers uit heel Europa af. Het gaat om mensen die bijzondere artikelen kopen of verkopen die te maken hebben met politie, brandweer of andere hulpverlening. Speciale helmen, bijzondere badges, historische kleding; een mens kan het zo gek niet bedenken of het is die dag in de brandweerkazerne te koop en te zien.


International Army Show Enschede

1 september 2018 - 2 september 2018 402automotive
Kom naar International Army Show Enschede, 1 & 2 september 2018 Vliegveld Twenthe! Meer info via www.armyshow.eu.

In het weekend van 1 en 2 september wordt de 2e editie georganiseerd van de International Army Show op Vliegveld Twenthe. U kunt dan weer een gevarieerde show verwachten met onder andere een Militaria Beurs, Thema Expositie Legervoertuigen, Live Reenactment met Battles, Music Stages, Meet & Greets, een Veteranen Area, Concours d'Elegance en een Tank Area! Dit jaar wordt nog spectaculairder met ook enkele onderdelen in de lucht!


Renkum Airborne 2018

21 september 2018 - 23 september 2018 Thierry
Voor de 6e keer organiseert Renkum Leeft het evenement Renkum Airborne. Een indrukwekkend evenement met een boordevol programma. Droppings, Britse veteranen, gliderlandingen, een veldmuseum, vliegshows, Living History Basecamp, een Sherman tank en dit jaar een heuse Spitfire op het evenemententerrein.

Hierbij nodigen wij jou wederom van harte uit om met jouw WOII voertuig en/of display deel te nemen aan het Living History Basecamp tijdens het

evenement Renkum Airborne 2018. Een indrukwekkend evenement met een boordevol programma. Droppings, Britse veteranen, gliderlandingen, een

veldmuseum, vliegshows, een Sherman tank en dit jaar een heuse Spitfire op het evenemententerrein.

Programma

VRIJDAG 21 SEPTEMBER

08:00 – 12:00 Landing gliders en tandemjump British Veterans

13:00 – 14:00 Meet & Greet British Veterans (aanmelden noodzakelijk!)

10:00 – 18:00 Diverse droppings door Pathfinder Group Europe

DOORLOPEND

13:00 – 00:00 Living History Basecamp en Canteen

13:00 – 22:00 Veldmuseum (statisch en audio-visueel)

13:00 – 22:00 Diverse shows DJ D–day gedurende de dag

13:00 – 19:00 Vliegshows Warbirds

13:00 – 19:00 Videobeelden activiteiten Airborneregio

13:00 – 19:00 Militariamarkt

13:00 – 19:00 Rondrit met GMCs

13:00 – 18:00 Klimtoren

13:00 – 18:00 Schietcontainer

ACTIVITEITEN

13:00 – 13:30 Officiële opening Renkum Airborne 2018

15:30 – 16:00 Modeshow jaren ’40 kleding

17:30 – 18:00 Modeshow jaren ’40 kleding

19:00 – 22:00 Vliegshow verlichte Warbirds

19:00 – 20:30 Basecamp Dinner & Music

19:30 – 22:00 Airborne Walk-in Bioscoop

ZATERDAG 22 SEPTEMBER

DOORLOPEND

10:00 – 18:00 Living History Basecamp en Canteen

10:00 – 18:00 Diverse shows DJ D–day gedurende de dag

10:00 – 18:00 Veldmuseum (statisch en audio-visueel)

10:00 – 14:00 Videobeelden activiteiten Airborneregio

10:00 – 18:00 Vliegshows Warbirds

ACTIVITEITEN

08:00 – 09:30 Basecamp Breakfast

13:00 – 14:00 Start opstelling voertuigen Race to the Bridge (Airborne Battle Wheels Oosterbeek)

13:00 – 17:00 Diverse optredens Excelsior en Politie Big Band

14:00 – 16:30 Race to the Bridge live op groot scherm

19:00 – 20:30 Basecamp Dinner & Music

19:00 – 22:00 Vliegshow verlichte Warbirds

20:30 – 00:00 Feestavond met Huub Peters

GRATIS TOEGANG, IEDEREEN IS WELKOM!

22:00 – 22:15 Verlichte Vliegshow Warbirds


Nostalgisch Moerdijk

25 augustus 2018 - 26 augustus 2018 J. RouwZATERDAG EN ZONDAG EVENEMENT MOERDIJK

Aanstaande weekend weer Nostalgisch Moerdijk.

Zaterdag een rondrit.

Zondag ook static show waar ook militaire voertuigen aan mee mogen doen.

Kijk voor verdere informatie op www.stichtingnostalgischmoerdijk.nl


RED BALL EXPRESS 2018

22 september 2018 Jan Springintveld
Vooraankondiging; Zaterdag 22 september 2018

CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45

introduceert op zaterdag 22 september;

RED BALL EXPRESS editie “RESISTANCE’ .

De inschrijving wordt binnenkort geopend. Let op de website www.redballexpress.nl of de link via www.crash40-45.nl.

In het Jaar van Verzet heeft de Red Ball Express niet toevallig de titel “Resistance” en dit is terug te zien op de route en bij onze twee tussenstops en herdenking.

Er is dit jaar bij de inschrijving één nieuw aspect. De deelnemers worden verzocht na aanmelding op de website het inschrijfgeld over te maken op de aangegeven bankrekening.

De 18e editie van de Red Ball Express is aanstaande en we hopen er met alle deelnemers en betrokkenen weer een prachtige dag van te maken.


Militair kamp "The Fleet- NVOBS"

7 juli 2018 - 8 juli 2018 war-memorial.be
Militair kamp in Maldegem,

Alle militaire voertuigen welkom (zowel oorlogse als na-oorlogse)

Meer info op de flyer.

Info:

rudi.airborne.82@gmail.com / filip@war-memorial.be


Voertuigen voor aankleding evenement Bootcamp Obstacle Run

19 jun 2018, 13:31 Sanne ter Veen
Wij organiseren dit jaar de 5e editie van de Bootcamp Obstacle Run op 8 en 9 september in Langedijk (Recreatiegebied Geestmerambacht). Wij verwachten in totaal rond de 3500 deelnemers over 2 dagen.

Wij willen dit jaar een unieke beleving creëren. Van het start/finish veld gaan we een basiskamp maken. Daarvoor zijn wij opzoek naar leger voertuigen die als aankleding worden neergezet. In ruil daarvoor willen we een aantal startbewijzen beschikbaar stellen (n.t.b.).

Voor meer informatie info@bootcamp-run.nl.


Historical Military Vehicles : Militair Kampement te KALLO / Zwijndrecht van 07 - 09 september 2018

7 september 2018 - 9 september 2018 benny
Van vrijdag 07, tot en met zondag 09 september, organiseert onze vereniging "Historical Military Vehicles vzw" een Militair Kampement op de unieke locatie van het Fort Sint-Marie te KALLO ( = Zwijndrecht ) .

Het Fort Sint-Marie is een van de oudste forten rond Antwerpen !

De vereniging Historical Military Vehicles heeft de unieke gelegenheid gekregen om het domein van het Fort Sint-Marie open te stellen voor het grote publiek. De vereniging brengt een aantal groeperingen samen voor een tentoonstelling in open lucht van historische militaire voertuigen maar ook legermaterieel uit verschillende periodes vanaf 1944.

De verschillende reenactors zorgen voor een realistische beleving voor de bezoekers.

Op zondag wordt een barbeque gehouden waar iedereen tegen democratische prijzen kan aanschuiven.

Fort Sint-Marie is een van de oudste forten rond Antwerpen en werd gebouwd vanaf 1584 in opdracht van Spaanse veldheer Alessandro Farnèse om samen met het Fort Sint-Filips de Schelde te verdedigen en een drijvende vlotbrug over de Schelde te be- schermen.


Historical Military Vehicles : Militair Kampement te KALLO / Zwijndrecht van 07 - 09 september 2018

7 september 2018 - 9 september 2018 benny
Van vrijdag 07, tot en met zondag 09 september, organiseert onze vereniging "Historical Military Vehicles vzw" een Militair Kampement op de unieke locatie van het Fort Sint-Marie te KALLO ( = Zwijndrecht ) .

Het Fort Sint-Marie is een van de oudste forten rond Antwerpen !

De vereniging Historical Military Vehicles heeft de unieke gelegenheid gekregen om het domein van het Fort Sint-Marie open te stellen voor het grote publiek. De vereniging brengt een aantal groeperingen samen voor een tentoonstelling in open lucht van historische militaire voertuigen maar ook legermaterieel uit verschillende periodes vanaf 1944.

De verschillende reenactors zorgen voor een realistische beleving voor de bezoekers.

Op zondag wordt een barbeque gehouden waar iedereen tegen democratische prijzen kan aanschuiven.

Fort Sint-Marie is een van de oudste forten rond Antwerpen en werd gebouwd vanaf 1584 in opdracht van Spaanse veldheer Alessandro Farnèse om samen met het Fort Sint-Filips de Schelde te verdedigen en een drijvende vlotbrug over de Schelde te be- schermen.


19de treffen Lubbeekse LegerVrienden

29 juni 2018 - 1 juli 2018 Meeus
19de treffen Lubbeekse LegerVrienden

19de treffen voor militaire oldtimers. Alle legervoertuigen welkom.


D-Day 2019

31 mei 2018, 20:50 Peter CentenVan 2 juni tot en met 7 juni 2019 organiseer ik een D-DAY herinneringstrip naar Normandië. Met c.a. 80 geïnteresseerden zullen wij een week lang kamperen op camping Rheine Mathilde , vlak bij Omaha Beach. Ik ben zelf met een 1943 Dodge WC 63 en een Willy's.

Ik ben op zoek naar mensen die een GMC truck hebben en die het leuk vinden met ons mee te gaan. We zullen allerlei herdenkingen/musea en events ter plaatse bezoeken. We zouden graag met de historische wagens door Normandië toeren.

Mijn vraag: zijn er mensen die mee willen doen en hun GMC of een andere truck willen meenemen naar Normandië ? Voor vervoer naar Normandië regelen we diepladers, brandstof wordt betaald en kamperen/eten is inclusief.

Neem aub contact met mij op : Peter Centen 06-51419196 of p.centen@nathan.nl


Stichting Legermotoren Nederland

8 juni 2018 - 10 juni 2018 Hendri
22 legermotoren treffen harskamp.

Op 8,9 en 10 juni 2018 is er voor de 22e keer het het legermotoren treffen in de Harskamp.

Wil je meedoen aan het evenement, de bbq of lunch schijf je dan in voor 1 juni. Meer informatie vindt u op www.legermotoren.nl.


Drie dagen de peel

23 augustus 2018 - 26 augustus 2018 hans
MEETING DRIE DAGEN DE PEEL 23-24-25-26-AUG 2018

MET OP 25 AUG TERREIN RIJDEN OP 1800 M LANGE BAAN

HET BETREFT EEN CAMPING NABIJ BOEKEL MEET ZEER MOOI SANITAIR EN AVOND VUURTJE STOKEN

KORTOM WIJ DOEN ER WEER ALLES AAN VOOR EEN VOLMAAKT WEEKEND

ALLE ORIGINELE LEGERVOERTUIG WELKOM MET TENT OF CARAVAN WATER EN STROOM AANWEZIG OP HET TERREIN ( GEEN CAMPERS)

DAARBIJ HEBBEN WE OOK WEER ETEN EN DRINKEN EN BALLETJE UIT DE JUS

AANMELDEN KAN VOORAF OP ZEKER TE ZIJN VAN PLAATS

PROGRAMMA DDDP

TERREIN OPEN OP WOENSDAG 22 AUG 2018 OM 14 00 UURTERREIN RIJDEN ZATERDAG 9 TOT 12 UUR 25 AUG EN

STATIC SHOW ZATERDAG 14 TOT 17 UUR GEMERT

LOPEND BUFFET 18 UUR

EINDE MEETING 14 OO UUR ZONDAG 26 AUG 2018

FACEBOOK DRIE DAGEN DE PEEL


Militracks Sd.Kfz. Militair Technisch Evenement

19 mei 2018 - 20 mei 2018 Beheerder
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog is Militracks een must! Twee dagen lang staan deze voertuigen centraal en heeft u de gelegenheid om ze rijdend te zien - en erop mee te rijden!

Tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden. Op Militracks wordt getoond - en in sommige gevallen ook letterlijk - hoe die techniek werkte.

De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark. Het is ook mogelijk om mee te rijden. Kaartjes daarvoor kunt u op het terrein zelf kopen.

Voor meer informatie, zie de website (link hieronder)


Grootste legervoertuigen tour Haarlemmermeer

30 apr 2018, 19:34 Frank
Het is bijna zover de bevrijding van de Haarlemmermeer is bijna een feit.

Wil je ook meedoen met de grootste legervoertuigen tour in de Haarlemmermeer meld je dan nu nog aan en rij mee in een colonne van zo'n 40 voertuigen.

Vooraf de tour krijg je een gratis rondleiding in het Nederlands Transport museum en na afloop een gratis maaltijd. (elk legervoertuig is welkom)

aanmelden kan via mail f.hoefnagel@quicknet.nl tel. 06-54644413 of maxvanzweden@hotmail.com tel. 06-22619097


5 mei legervoertuigen tour Haarlemmermeer

5 mei 2018 Frank
Beste mensen,

De traditionele legervoertuigen tour met start en finish in Nieuw Vennep gaat dit jaar ook door de Haarlemmermeer

In vele dorpskernen gaan we veteranen ophalen, die later met de legervoertuigen op het Harmonieplein worden binnengehaald door muziek en honderden aanwezigen.

We zijn trots te vermelden dat dit jaar ook het Nederlands Transportmuseum meedoet met meerdere voertuigen.

(Het Nederlands Transport museum is opgericht uit een aantal stichtingen en verenigingen die moesten verhuizen van het Hembrugterrein en hun voertuigen nu in een museum in Nieuw Vennep hebben ondergebracht)

Voor iedere deelnemer een gratis rondleiding (va. 12.00uur) in het museum en na de tour een gezamelijke maaltijd en voor de auto's wordt een brandstof vergoeding betaald.

we hopen dat u dit jaar ook meedoet, we verwachten te starten om ca 14.00 uur.

Elk legervoertuig is welkom.

Je kunt je aanmelden via ons mail adres harmoniekoepel@gmail.com. of hubobe@hotmail.com bellen kan ook op 06-45263999 of 06-54644413

Graag tot 5 mei

Met vriendelijke groet,

namens het organisatiecomite

Piet Kwak / Frank Hoefnagel/Arno van der Holst


Y-cie Paasrit 2018

1 april 2018 Jan Bakker
Y-cie paasrit 2018

Op zondag 1 april 2018 (eerste paasdag) houdt de Vriendengroep Y-cie traditiegetrouw weer een paasrit, als opening van het seizoen.

In 2018 zal deze colonnerit weer een keer plaatsvinden op Walcheren.

Deelname aan deze rit staat open voor eenieder, in het bezit van een groen of wit ex-legervoertuig.

Opgave of inschrijven is niet noodzakelijk.

Deelnemers dienen voor aanvang van de rit, wel een startverklaring te ondertekenen, waarin zij verklaren akkoord gaan met “Reglement Groep Y-cie”.

Zie voor het reglement onze website.

Voor deelname deze rit, zijn geen kosten verbonden.

Vanaf 08.00 uur is het verzamelen bij “McDonalds” aan de Bosschaartsweg te Middelburg.

De start van de rondrit is om 09.00 uur.

Het ochtendtraject heeft een lengte van ongeveer 65 kilometer.

De middagstop van 11.30 tot 13.00 uur vindt plaats op de Veersegatdam te Vrouwenpolder.

Er wordt nog gewerkt aan een “special” op de Veersegatdam.

Zodra de ontheffing hiervoor rond is, wordt dat hier nader bericht.

Als we die dag op schema liggen, zullen we de rit rond 13.00 uur vervolgen.

Op de Zeedijk bij Westkapelle hebben we een kort stop voor een fotomomentje.

Het middagtraject heeft een lengte van ongeveer 35 kilometer.

De locatie van het eindpunt, gepland rond 15.00 uur, is nog niet bekend.

De geplande locatie kwam kort voor dit bericht te vervallen.

Aan een nieuwe locatie wordt nog gewerkt.

Het wordt in ieder geval een plek op Walcheren, waar we de dag kunnen nabespreken en afscheid van elkaar kunnen nemen.

Zodra hierover meer bekend is, wordt dat hier nader bericht.


International Army Show - Winter Edition

20 januari 2018 - 21 januari 2018 BeheerderNa een succesvolle 1e editie van de International Army Show op Vliegveld Twenthe wordt in januari een extra Winter Edition georganiseerd en wel in het weekend van 20 en 21 januari. Locatie wordt het MECC Maastricht, ideaal gelegen in de Euroregio met omringende landen als Belgie, Frankrijk en Duitsland. Op 20.000 m2 wordt geboden: -Militaria Beurs -Thema Expositie Voertuigen -Static Reeanctment -Verkoop van Legervoertuigen -Music Stage -Meet & Greets -Veteranen Area -Presentatie Voertuigen Clubs -Concours d’ Elegance -Tank Area met starten van o.a. Tanks -Food Trucks


Kamp Heerde | Operation "Cross Over"| OCO17

27 oktober 2017 - 29 oktober 2017 Army Vehicle Club (AVC)
Ter afsluiting van het seizoen 2017 wordt in het laatste weekend van oktober wederom Operation "Cross Over" gehouden op Kamp Heerde in het Zwolse Bos te Heerde en om precies te zijn op het terrein waar destijds ook de Nederlandse equipe van de Dakar Rally hun vrachtwagens testte. Zowel voor AVC-leden als niet-leden!

In het weekend van vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober kan er weer gereden worden met legervoertuigen over de 2 kilometer lange en heuvelachtige baan met verraderlijke stukken die in 2016, tijdens OCO16, al zijn ontdekt door deze en gene! Hoe meer er gereden wordt hoe ruller de grond en wordt er meer gevergd van de stuurmanskunsten, capriolen en strapatsen van de chauffeur! Met uiteraard de beste stuurlui aan wal! En wie er toch vast komt te zitten wordt er door andere uitgetrokken!

Het weekend bestaat uit een gevarieerd programma met terreinrijden op (zwaar) terrein als hoofdonderdeel. Verder staan een bezoek aan het artilleriemuseum op ASK Oldebroek op het programma alsook een bezoek aan de inmiddels befaamde IJssellinie. De tocht ernaartoe moet aan de hand van een routebeschrijving worden ontdekt... Werd vorig jaar op de zaterdagavond nog een algemene ledenvergadering gehouden dit keer is het "De Quiz" die de deelnemers bezig zal houden. En daarmee zijn weer prachtige prijzen te winnen!

Uiteraard is de Cuisine de l'armee (veldkeuken) ook in vol ornaat aanwezig waar de Mâitre de Cuisine samen met zijn companen weer overheerlijke diners zal klaarmaken die in de Clubtent worden geserveerd en gaat 's avond de Kroeg te Velde open! 'Ochtends is er een ontbijtbuffet en 's middags een lunch! Tussentijds staat de koffie en thee klaar of wordt die vers gezet!

Wat de overnachting aangaat, dat bepaalt u zelf, dat kan in uw legervoertuig of in een groene legertent op het bivakterrein.

Kijk voor meer informatie op: http://www.armyvehicleclub.nl/?p=1920


Nachtrit door het Groene Hart (Zuid-Holland)

7 oktober 2017 Army Vehicle Club (AVC)
AVC organiseert op zaterdag 7 oktober a.s. een nachtrit door het Groene Hart (Zuid-Holland) voor AVC-leden en niet-leden, de KastanjeNachtRit! Hieraan kunnen 20 tot 25 voertuigen meedoen.

Paul van der Valk heeft voor AVC een prachtige rit uitgezet die u langs onbekende wegen voert van het Groene Hart.

Verzamelplaat is het Recreatieterrein "Kandelaar" aan de De Hoef Oostzijde voor (of na) huisnummer 119 (ligt eraan van welke kant je komt) 1426 AJ De Hoef. Dit ligt op de grens van de provincie Zuid-Holland en Utrecht en net ten zuidwesten van Mijdrecht.

Vanaf 18:00 uur is AVC daar aanwezig!

Het recreatieterrein ligt aan het riviertje de Kromme Mijdrecht. Samen met andere recreatieterreinen worden ze wel de parels aan het kralensnoer genoemd.

Er is gelegenheid om na afloop te overnachten op de naastgelegen camping, maar dat is aan u. Wilt u er gebruik van maken dan raden wij u aan de overnachting bijtijds te boeken bij de camping.

Groene Hart Camping

De Hoef Oostzijde 119

1426 AJ De Hoef

Kijk voor meer informatie op: http://www.armyvehicleclub.nl/?p=1934


BREENDONK'44

8 september 2017 - 10 september 2017 benny
Herdenking van de bevrijding van het Fort van Breendonk.

Deze herdenking wordt ondersteund door de vereniging "HISTORICAL MILITARY VEHICLES".

Voor deze gelegenheid wordt een WW2 militair kampement opgezet.

Het succes van vorig jaar heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar een vervolg komt.

Meer/alle informatie is beschikbaar via onze website : www.hmv-belgium.be

Deelnemers zijn welkom !

Inschrijven d.m.v. het inschrijvingsformulier (beschikbaar via onze website)


Red Ball Express 2017 'Stirling's End'.

23 september 2017 Jan SpringintveldInschrijving Red Ball Express 2017 is geopend !

De 16e editie van de ‘Red Ball Express’, de rondrit met authentieke WOII voertuigen georganiseerd door CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 i.s.m. Keep Them Rolling wordt gehouden op zaterdag 23 september.

Deze rit met het thema ‘Stirling’s End’ passeert weer vele gedenkwaardige plaatsen op de route, die direct verbonden zijn met een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog.Ook is er dit jaar weer een tussenstop en 'een rondje om de kerk'. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.redballexpress.nl.


Il était une fois le Pas de Calais libéré

31 augustus 2017 - 3 september 2017 superlegera62
Rassemblement de véhicules de la seconde guerre mondiale - Bourse militaria

L'Association Véhicules Militaires d'Artois organise la 31è édition de la manifestation "Il était une fois le Pas de Calais libéré" à Souchez du 31 août au 3 septembre 2017 à Souchez (62 - France)

Plus de 200 véhicules et 400 mètres de bourse

Entrée gratuite

Nederlands:

Samenkomen van voertuigen uit tweede wereldoorlog en Militaire beurs

De vereniging "Véhicules Militaires d'Artois" organiseert de 31ste editie van het evenement "Il était une fois le Pas de Calais libéré" in Souchez (62 - Frankrijk). Meer dan 200 voertuigen en 400 meter beurs. Gratis toegang


Santa Fe Event 2017

19 augustus 2017 - 20 augustus 2017 M
Topevenement: beleef de bevrijding! Er komt iets bijzonders aan: een gigantisch militair kamp rond het Oorlogsmuseum Overloon. Met heel veel geallieerde motoren, jeeps, trucks en tanks uit de Tweede Wereldoorlog. En alles zo origineel mogelijk! Kom zelf kijken hoe het bevrijdingsleger Europa bevrijdde. Je kunt zelfs meerijden op de voertuigen (hiervoor zijn tickets tijdens het evenement te koop). Verder is er een grote militariamarkt met bijzondere spulletjes. En natuurlijk kun je ook het museum zelf bezoeken. Maar top-of-the-bill zijn de mock-battles: vanaf de heuvels rond het openluchttheater in het park vallen twee keer per dag geallieerde troepen de Duitse bezetter aan. Je weet niet wat je meemaakt! Dus kom kijken op zaterdag 19 of zondag 20 augustus. Openingstijden park: 9-17 uur. Entree: €15,- (kinderen van 4-12 jaar: €9,-). Er zijn bezoekvoorwaarden van toepassing.

Tickets kunt u via de volgende link, alvast online kopen: https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/santa-fe-tickets/


Militariabeurs Weerselo

8 oktober 2017 de Weerselose Markt
1.000 bommen en granaten! Wat een mooi programma staat er voor zondag 8 oktober gepland! Naast de reguliere markt op zondagmiddag 8 oktober wordt er een gedeelte van het marktterrein afgezet voor de militariabeurs,

Deelname: Legervoertuigen showen is kosteloos, een standplaats inclusief twee gratis overdekte kramen kost €15,-, op de www.weerselosemarkt.nl is het mogelijk om een standplaats te reserveren.

In 2016 liet het weer het perfect toe om de militariabeurs buiten plaatst te laten vinden, mocht het weer op 8 oktober 2017 tegenvallen dan worden de stands naar de overdekte markthal verplaatst.

Tijden: 12.00 tot 17.00 uur

Schrijf je vóór zaterdag 7 oktober in via het contactformulier of via eline@weerselosemarkt.nl


1 2 Volgende »