Generaaltjes.nl, voor de militaire hobby

27 jan 2020, 18:49 Beheerder


Welkom op Generaaltjes.nl, de site voor al uw militaire advertenties, zoekertjes en evenementen

Let op, oplichter(s)! Wij ontvangen regelmatig berichten van een oplichter die zich als Fransoos voordoet. Er worden daarbij verschillende namen gebruikt.

Werkwijze als volgt: Vraagt eerst om foto's, en geeft aan dat hij niet langs kan komen maar wel zonder zicht wil kopen. Daarna of u eerst een bedrag van 300-400 euro naar hem wil overboeken om het krediet vrij te maken om een regeling. Een en ander gaat gepaard met een kopie van een ID bewijs en officieel lijkende documenten van het Ministerie van Economie van Frankrijk. Wees a.u.b. waakzaam hiermee, en lees ook de andere tips uit de link hierboven.

Update 3 mei 2023. Deze oplichter is weer/nog steeds actief. Wees op uw hoede!

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, idee├źn of wilt een probleem melden waar u tegen aan loopt? Deze kunt u sturen naar generaaltjes@dpa-holland.nl.

NB. Richt u vragen over advertenties a.u.b. aan de plaatser van de advertentie! Voor hulp kunt u op deze pagina terecht

NB2. Komen onze emails niet aan? Kijkt u a.u.b. in uw ongewenste mail. Let hierop als u een account probeert te activeren.

NB3. HEEFT U EEN VRAAG OVER EEN ADVERTENTIE? NEEM CONTACT OP MET DE ADVERTEERDER. ZOEKT U IETS? PLAATS EEN ADVERTENTIE. WIJ ZIJN SLECHTS EEN FACILITEREND PLATFORM TUSSEN VERKOPERS EN KOPERS

Met vriendelijke groet, Nico Wolters (DPA-Holland)

Enkele tips om fraude te voorkomen

- Google de naam, emailadres, andere gegevens van de verkopende partij, om te zien of er niet eerder mensen gescammed zijn.

- Koop op zicht. Of vraag minstens of het mogelijk is om langs te komen. Accepteer geen smoesjes.

- Wees bedacht op banktransacties naar buitenland, helemaal wanneer er banken als Western Union in het spel zijn

- Als u als verkoper wordt gevraagd eerst een bedrag over te maken ter controle, is de kans groot dat u met een fraudeur te maken heeft.

- Als er tussenpersonen, zoals een transporteur, in het spel zijn, neem dan contact op om te controleren of het verhaal van alle kanten klopt.

- Als het te mooi lijkt om waar te zijn...

Update 18-09-2017

Er worden veel advertenties geplaatst op Generaaltjes! Dat is natuurlijk goed nieuws. Echter, hebben we ook het idee dat sommige advertenties enigszins ondergesneeuwd raken door advertenties van de meer frequente adverteerders. Om dit iets overzichtelijker te houden worden advertenties op de voorpagina, per adverteerder per 24 uur gegroepeerd onder de advertentie. Als u dus 2 advertenties achter elkaar plaatst, zal de laatste advertentie groot getoond worden, en de eerste als link onder de advertentie.

Update 22 juli.

We hebben een tweetal zaken gewijzigd;

- Herplaatsen van advertenties pas na 7 dagen. We zien helaas toch veel advertenties vaak herplaatst worden, over een lange termijn. U en ook wij storen ons hier aan, vandaar dat we de termijn van 3 dagen naar 7 dagen hebben verruimd.

- Rapporteerknop. Het gebeurt nog wel eens dat er ongewenste advertenties worden geplaatst, bijvoorbeeld over financiering. Wij kunnen niet 24u per dag meekijken, vandaar dat we een rapportageknop hebben gemaakt die ingelogde(!) bezoekers kunnen gebruiken om ons snel op de hoogte te stellen. Wij zullen de advertentie daarna beoordelen op inhoud.