Vlaggeties dag Scheveningen

22 juni 2024 Hans de Haan
Op 22 juni komen gepassioneerde enthousiastelingen van militair erfgoed samen om hun fascinatie met het publiek te delen op de kade van de 2de haven in Scheveningen.

Op 22 juni van 09.30 tot 17.00 komen gepassioneerde enthousiastelingen van militair erfgoed samen om hun fascinatie met het publiek te delen. Hun toewijding strekt zich uit tot het behoud van deze voertuigen, met speciale aandacht voor de cultuurhistorische aspecten en achtergronden die ermee verbonden zijn, inclusief het koesteren van herinneringen aan gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Scheveningen, als voormalig Sperrgebiet tijdens de Tweede Wereldoorlog, getuigt van historische gebeurtenissen met tankgrachten en muren die het gebied omringden. Een deel van de Scheveningse bevolking werd geëvacueerd, en de stad maakt deel uit van de Atlantikwall gordel. In een tijd waarin de herinneringen aan de gruwelen van de oorlog vervagen, nemen de bunkers in Den Haag en de duinen van Scheveningen een steeds belangrijkere rol in als historische monumenten en gedenkplaatsen.

Deze fysieke overblijfselen fungeren niet alleen als getuigenissen van het verleden, maar ook als symbolische schakels tussen oorlog en vrede. Dit draagt bij aan de missie van Den Haag als Stad van Vrede en Recht, waar het behoud van deze erfgoedlocaties essentieel is voor het begrijpen van de geschiedenis en het bevorderen van vrede en rechtvaardigheid.

Wil je ook je voertuig laten zien en een haring happen stuur dan even een mailtje