Voorst op Wielen

30 juni 2024 Marc
Op de oldtimerdag ‘Voorst op Wielen’ is een groot deel van het terrein ingericht voor historische militaire voertuigen.

Op de oldtimerdag ‘Voorst op Wielen’ is een groot deel van het terrein ingericht voor historische militaire voertuigen.

De leden van DPA zijn aanwezig met hun voertuigen. Andere legervoertuigenbezitters zijn van harte welkom om het groene kamp uit te breiden.

Er is veel te zien en te beleven dat weekend:

Oldtimer auto’s, motoren, brommers, tractoren, fietsen, vrachtwagens en legervoertuigen van 25 jaar en ouder zijn op zondag 30 juni 2024 vanaf 11.00 uur van harte welkom op oldtimerdag ‘Voorst op Wielen’ aan de Kerkstraat 29 in Voorst gem. Voorst. We hebben een mooi programma samengesteld:

11.00 – 12.00 uur: aankomst oldtimers

12.00 uur: open voor publiek

13.00 – 14.00 uur: Concours d’Elegance – parade van 20 geselecteerde oldtimers

15.00 – 16.00 uur: Mobiel Museum – publiek kan gratis een toertocht van 8 km over de Voorsterklei meerijden met een oldtimer.

16.00 – 17.00 uur: Prijsuitreiking van meest bijzondere voertuig. De eerste prijs is een jaarabonnement op het tijdschrift ‘Klassiek & Techniek’

Na het enorme succes van vorig jaar (zie https://youtu.be/4r--x6UNYhI?si=FvvlG7ILbkgD1fC2), waarbij ruim 250 oldtimers deelnamen verwachten we zeker 500 oldtimers op de komende editie! Kofferbakverkoop is toegestaan.

Deelname aan de oldtimerdag met een oldtimer is uiteraard gratis. Voor de oldtimerbezitters is een goodiebag beschikbaar zo lang de voorraad strekt. Wil je deze niet missen? Meld je dan alvast aan via voorstopwielen@gmail.com

Geef dan meteen aan of je wil overnachten, gebruik wil maken van het ontbijtbuffet op zondagochtend (zie info verderop) en of je met publiek een 4 tot 5 rondjes van 8 km wil rijden over de schilderachtige Voorsterklei. Daarvoor zoeken we ongeveer 20 oldtimers.

Heb je een geschorste oldtimer en wil je de dag meemaken? Dat kan! De Belastingdienst heeft het evenement erkent. Geef bij je aanmelding het kenteken door van het geschorste voertuig, dan mag je die dag de openbare weg op. Zorg wel dat je oldtimer is verzekerd en APK-waardig.

Naast de oldtimerdag is er nog veel meer te beleven dat hele weekend!

Zowel zaterdag als zondag zijn er 25 internationale woodcarvers (kettingzaagkunstenaars) aan het werk te zien die een kunstwerk maken uit een boomstam. Op zaterdagmiddag vindt de spectaculaire voorronde plaats van de Stihl Timbersports Beneluxcup. Een extreme sportwedstrijd waarbij deelnemers strijden op 3 onderdelen met de bijl en 3 onderdelen met de kettingzaag.

Zaterdag aan het eind van de dag vinden de 2e Open Voorster Keetgames plaats. Een wedstrijd tussen 20 keten uit de regio op sportieve onderdelen die met het buitenleven te maken hebben. Alom spektakel dus!

‘s Avonds is er van 20.00 – 01.00 uur een tentfeest met optredens van De Haverkampband en DJ Sander. Kaarten hiervoor zijn vanaf zaterdag 9 maart 08.00 uur in de voorverkoop te koop via https://www.ticketkantoor.nl/shop/motorzaeg

Hier kun je ook combikaarten voor het hele weekend in de voorverkoop kopen, waarmee voordeel te behalen is ten opzichte van het kopen van de tickets op de dag zelf. Sla dus je slag in de voorverkoop!

Ook is op de zaterdag en zondag op dezelfde locatie een streekmarkt met lokale producten en ambachten.

Dagkaarten voor bezoekers van het dagprogramma van het evenement zijn €2,50 per persoon en bij de ingang van het terrein te koop. Voor dit luttele bedrag kun je de carvers, Timbersporters, keetgame-deelnemers en oldtimers bewonderen. De streekmarkt is gratis te bezoeken. Ook parkeren is gratis voor bezoekers, of je nu met de auto of de fiets komt.

Wil je alles meemaken als bezoeker of deelnemer? Dan kun je ook nog eens overnachten van zaterdag op zondag! Er is een tijdelijk tentenveld ingericht, zodat bijvoorbeeld oldtimerbezitters die ver moeten reizen al op zaterdag kunnen aanrijden. Kosten van overnachten zijn € 12,50 p.p. Campers en caravans zijn ook welkom. Er is geen stroom aanwezig. Een exclusief ontbijtbuffet op zondagochtend wordt verzorgd door koffie- en theehuis ‘t Momentje, eveneens op hetzelfde adres gevestigd. Kosten daarvoor bedragen € 12,50, aanmelding graag vooraf via https://www.ticketkantoor.nl/shop/motorzaeg

Op beide dagen is het ‘t Momentje overdag geopend voor koffie, thee, frisdrank, ijs en belegde broodjes. Op het evenemententerrein zijn foodtrucks aanwezig.

Op Facebook staat alle informatie onder deze link: