Camp Liberty Zon - Son en Breugel

13 september 2024 - 19 september 2024 Anton van den Bol
Duik in de Geschiedenis met Camp Liberty Zon: Beleef Operatie Market Garden als Nooit Tevoren tijdens dit grootse treffen!

Duik diep in het hart van de bevrijdingsgeschiedenis met Camp Liberty Zon, een uniek evenement dat de 80ste herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland markeert. Van vrijdag 13 september tot en met donderdag 19 september 2024, transformeert het pittoreske Son en Breugel in een levend museum, gewijd aan het onderwijzen, herdenken en vieren van onze gedeelde geschiedenis. Dit evenement belooft een ongeëvenaarde ervaring te zijn, rijk aan educatie, herdenking en Brabantse gezelligheid.

Wat Camp Liberty Zon Uniek Maakt:

Historisch Authentiek Kampement: Sluit u aan bij een nauwgezet gereconstrueerd kampement dat de geallieerde strijdkrachten achter de frontlinies tijdens Operatie Market Garden weerspiegelt. Ervaar het kampleven, compleet met meer dan 100 historische voertuigen - van zware vrachtwagens en bulldozers tot rupsvoertuigen - en honderden reenactors die de moed en veerkracht van onze voorouders belichamen.

De Grote Bevrijdingsoptocht van OMG 2024: Meld u aan via ons voor een prominente rol in de bevrijdingsoptocht op zaterdag 14 september, een centraal onderdeel van de Market Garden festiviteiten. Dit is een unieke kans om door de straten te trekken, omringd door geschiedenis en applaus, en een onuitwisbare indruk te maken op toeschouwers en deelnemers alike.

Educatieve Tochten en Historische Routes: Naast de optocht, bieden we dagelijkse historische routes van ongeveer 70 km aan. Deze leiden niet alleen langs cruciale locaties van historisch belang, maar ook over uitdagende zandpaden, waardoor deelnemers de geest van de bevrijdingsmissie echt kunnen beleven.

Cultuur en Educatie: Ons evenement gaat verder dan alleen militaire displays. Het omvat live muziek, lezingen, en een groots bevrijdingsconcert, allemaal ontworpen om de verhalen van weleer tot leven te wekken en de jeugd te onderwijzen over de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid.

Inclusiviteit en Veiligheid: Veiligheid en respect staan bij ons hoog in het vaandel, met duidelijke regels om een veilige en inclusieve omgeving te garanderen voor alle aanwezigen. We streven ernaar om een evenement te creëren dat toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden, achtergronden, en mobiliteitsniveaus.

Inschrijving & Deelname:

De tijd dringt en de ruimte is beperkt! We hebben de inschrijvingsperiode verlengd tot half april, maar de plaatsen vullen zich snel. Dit is uw laatste kans om uw naam te vereeuwigen in de geschiedenis naast de vele anderen die al de stap hebben gezet om deel te nemen aan dit monumentale evenement. Of u nu deelneemt met een authentiek voertuig, als reenactor, of gewoon als bezoeker, uw aanwezigheid draagt bij aan de magie van Camp Liberty Zon.

Voor meer informatie, inschrijvingen, en updates, zijn we bereikbaar via (+31) 06 27 23 91 16, camp.liberty.zon@gmail.com. Volg onze Facebookgroep voor de laatste nieuwtjes. Verzeker nu uw plek via het Inschrijfformulier Camp Liberty Zon.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets werkelijk bijzonders. Camp Liberty Zon is niet alleen een herdenking van het verleden, maar ook een educatief platform dat de echo's van de geschiedenis met het heden verbindt.

We zien uit naar uw deelname en bijdrage aan dit onvergetelijke avontuur.

Met warmste en groene groeten,

Het Organisatieteam van Camp Liberty