Lest we forget 2022

1 oktober 2022 - 2 oktober 2022 Lest we forget
Wat: Lest We Forget 2022: WOII kampement met autentieke displays, voertuigen, demonstraties etc.

Wanneer: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022.

Waar: in het bos achter Mc Donald's te Venray.

Lest We Forget 2022

Om de twee jaar wordt er in Venray een militair kampement nagebouwd, dat mensen terugvoert naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Het betreft een geallieerd kamp zoals dat in 1944 in de regio werd opgebouwd, met tenten, voertuigen en bemanning, volledig in bedrijf.

Onder de titel ‘Lest We Forget’, ‘Opdat wij niet vergeten’, presenteren we in de laatse week van september aan basisschoolkinderen uit de regio een beeld van de manier waarop onze bevrijders, in de streek waar de kinderen nu wonen, destijds bivakkeerden, hoe hun dagelijks leven eruit zag.

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het kampement toegankelijk voor publiek.

Er zal een grote variatie aan originele voertuigen, uitrusting en tenten te zien zijn. Alles staat in dienst van de educatie: bezoekers kunnen alles bezichtigen, krijgen uitleg, antwoord op hun vragen, en demonstraties.

Entree: € 5,- per persoon, bassischoolleerlingen: € 2,- per persoon.

U kunt ons vinden in een mooi bosperceel achter McDonald’s aan de Maasheseweg 89A in Venray, het terrein en de parkeerroute staan ter plekke aangegeven vanaf Afslag 8 Venray-Noord van de A73 / Maasheseweg – oprit naar McDonald’s.

Meteen als u het fietspad kruist linksaf gaan en dan rechtsaf parallel aan de A73 rijden.

Hierna staat alles duidelijk aangegeven.