WW2 tour/rit tijdens evenement ''The Island'' 13 en 14 oktober

12 oktober 2018 - 15 oktober 2018 Museum Niemandsland
Bij deze enige info info m.b.t. TOUR THE ISLAND, een tour voor wo2 voertuigen door de Betuwe.

Beste WO2 voertuig liefhebbers,

Bij deze enige info info mbt TOUR THE ISLAND, een tour voor wo2 voertuigen door de Betuwe.

Er is een route uitgestippeld door de Betuwe van ongeveer 80km. Deze is te rijden naar eigen inzicht. De rit gaat langs diverse bijzondere WO2 locaties en monumenten.

De tour wordt geen georganiseerde tocht. Een ieder kan op eigen gelegenheid of in kleine groepjes hieraan deelnemen. Het is niet de bedoeling dat in colonne wordt gereden.

Wij hebben de tour uitgewerkt klaar liggen op het evenementenkamp tijdens "The Island 2018" op zaterdag 13 en zondag 14 oktober.

Deelnemers die naar het evenemententerrein van "The Island 2018" komen kunnen zich melden bij de MP bij de deelnemersingang. Van daaruit kunnen deelnemers naar een speciaal veld voor bezoekende militaire voertuigen, dit ligt grenzend aan het evenemententerrein. Er is hier plaats voor ongeveer 150 voertuigen.

Op het evenemententerrein kan bij de infotent/ CP een routeboekje gehaald worden. Hierin staan enige regels die aangehouden moeten worden. De normale verkeersregels zijn op de weg ten alle tijden van toepassing. Koffie en broodjes zijn verkrijgbaar in de centrale horecatent op het terrein.

Na het rijden van de tour kunnen de voertuigen weer op het veld geplaatst worden en men is verder vrij in het gaan en staan op het terrein. Op het evenemententerrein stapvoets rijden en rekening houden met bezoekers en activiteiten op het kamp.

De volgende tijden s.v.p. aan te houden, dit geld voor de zaterdag 13 als de zondag 14 oktober:

Tijdschema:

0800-1000uur aankomst op kamp

1000-1100uur start tour

1300-1500uur finish op kamp

zat 13 okt 1700uur ceremoniële dag afsluiting op het kamp, daarna kamp gesloten voor publiek, daarna vertrek naar huis

zon 14 okt 1600uur ceremoniële dag afsluiting op het kamp, daarna kamp gesloten voor publiek, daarna vertrek naar huis

Mocht men twee dagen willen blijven dan is het mogelijk om bij de voertuigen te overnachten. Verzocht wordt wel dit in re-enactment/WO2 stijl te doen. Geen burgertentjes etc. Ook de kleding s.v.p. aanpassen in re-enactment. Op het terrein is verder horeca aanwezig, eten en drinken voldoende tot 2400uur op zaterdag en 2000uur op zondag.

Deelname is gratis. Wel vragen wij een vrijwillige bijdrage, respons, contactgegevens en tips voor een volgend evenement. Dit om onze organisatie onkosten te dekken.

Namens de organisatie van ‘’The Island 2018’’.

Met vriendelijke groet,

De organisatie