Advertenties van Beheerder


Hallo, u vindt hier geen lijst met advertenties, maar alleen informatieve boodschappen en evenementen die wij zelf geplaatst hebben. Bent u eigenaar van een evenement, en wilt u iets veranderd zien aan uw evenement? Neem dan contact op, dan geven wij uw eigenaarschap over de advertentie.

NB. Wij plaatsen regelmatig evenementen van derde partijen. Wij zijn dus niet de organisatoren (tenzij anders aangegeven), en kunnen u ook niks vertellen over een evenement. Wij doen ons best altijd contactinformatie bij een evenement te vermelden, voornamelijk door een link naar de website van het evenement.

Met vriendelijke groet, Team Generaaltjes.nl


Generaaltjes.nl, voor de militaire hobby

Beheerder


Welkom op Generaaltjes.nl, de site voor al uw militaire advertenties, zoekertjes en evenementen

Update 25 mei 2018.

We hebben volgens AVG regelgeving een privacystatement opgesteld,

deze vindt u hier. Hier vindt u ook de regels voor het plaatsen van advertenties.

Bent u hier voor eerst? Lees dan a.u.b. dit bericht


Militracks Sd.Kfz. Militair Technisch Evenement

19 mei 2018 - 20 mei 2018 Beheerder
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog is Militracks een must! Twee dagen lang staan deze voertuigen centraal en heeft u de gelegenheid om ze rijdend te zien - en erop mee te rijden!

Tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden. Op Militracks wordt getoond - en in sommige gevallen ook letterlijk - hoe die techniek werkte.

De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark. Het is ook mogelijk om mee te rijden. Kaartjes daarvoor kunt u op het terrein zelf kopen.

Voor meer informatie, zie de website (link hieronder)


Bevrijding Harskamp-Otterlo-Wekerom AFGELAST

14 april 2018 BeheerderHet evenement op 14 april 2018 voor de bevrijding van Harskamp-Otterlo-Wekerom is afgelast wegens te weinig aanmeldingen.

Voor informatie:

Klarens van Kruistum

tel. nr.: 06-51767503


Militariabeurs Groningen

3 februari 2018 Beheerder
In Bedum is twee keer per jaar alles te vinden op het gebied van militaria, van uniformen tot medailles, en van helmen tot knopen. Voor wie graag snuffelt tussen de documentatie uit 1940 - 1945 of gewoon unieke militaire items zoekt is het op de gezellige "Militariabeurs Groningen" een waar paradijs.

Op de beurs in Bedum zal de mogelijkheid worden aangeboden om militaria, zoals emblemen, uniformen, badges, medailles, documentatie, uitrustingsstukken, bajonetten etc. te ruilen of te kopen. De militariabeurs zal twee keer per jaar georganiseerd worden in Groningen.

- Locatie: Professor Mekelstraat 1-5, 9781 JG Bedum

- De beurs is makkelijk te bereiken en beschikt over een

parkeerplaats.

- Bij de beurs is een café aanwezig voor koffie/ thee en een kleine warme hap

- Voldoende zitgelegenheid

- Extra zalen open i.v.m. verwachte publiek

- Zaal open voor publiek vanaf 09:30 uur

Aanmelden standhouders:

http://www.battlefieldtours.nu/militariabeurs-groningen/


International Army Show - Winter Edition

20 januari 2018 - 21 januari 2018 BeheerderNa een succesvolle 1e editie van de International Army Show op Vliegveld Twenthe wordt in januari een extra Winter Edition georganiseerd en wel in het weekend van 20 en 21 januari. Locatie wordt het MECC Maastricht, ideaal gelegen in de Euroregio met omringende landen als Belgie, Frankrijk en Duitsland. Op 20.000 m2 wordt geboden: -Militaria Beurs -Thema Expositie Voertuigen -Static Reeanctment -Verkoop van Legervoertuigen -Music Stage -Meet & Greets -Veteranen Area -Presentatie Voertuigen Clubs -Concours d’ Elegance -Tank Area met starten van o.a. Tanks -Food Trucks


Let op: gasmaskers met asbest!

30 mrt 2017, 10:03 Beheerder


Wij willen u graag het volgende bericht even onder de aandacht brengen. Wij hebben geen informatie dat dergelijke gasmaskers op generaaltjes.nl aangeboden worden, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Zie het bericht op hartvannederland.nl:

Duizenden gasmaskers hebben filter met asbest

NB. Oude gasmaskerfilterbussen bevatten over het algemeen asbest. Gebruik deze dan ook niet om door te ademen, maar alleen voor decoratieve doeleinden.


De 9e Twentse Rakkers - Oldtimershow

13 mei 2017 BeheerderOldtimer vrachtwagens, brandweerwagens, legertrucks, auto’s brommers, motoren en tractoren met oude werktuigen.

Op 13 mei houden we ons 9e oldtimerfestival manege "De Bosruiters" in samenwerking met de Twentse Rakkers, Ruiterpad 3 te Den Ham (ov)


Tanks In Town

2 september 2017 - 3 september 2017 Beheerder
Ter herdenking van de bevrijding van de stad in 1944 door de 83de Herkennings Battalion van de 3de Pantser Divisie U.S., organiseert elk jaar TANKS IN TOWN een ongelooflijke concentratie van pantservoertuigen.

SHERMANS, CHAFFEES, PERSHINGS, TANK DESTROYERS, HALF TRACKS, ARMORED CARS en nog veel andere gepantserde voertuigen, maar ook trucks, jeeps en vele andere zullen vreedzaam het historische centrum van Bergen binnen rijden.

Authentieke naoorlogse voertuigen worden eveneens aan het publiek gepresenteerd.


War & Peace Revival Show (UK)

25 juli 2017 - 29 juli 2017 Beheerder


The Largest Gathering of Military Vehicles in the world.

De grootste militaire verzamelbeurs in het Verenigd Koninkrijk. Vele authentieke voertuigen, displays, muziek, entertainment en natuurlijk beursstands. 5 dagen lang op 60 hectare.


Bridgehead Burgum

23 juni 2017 - 25 juni 2017 BeheerderBridge head-Burgum is een living history weekend voor liefhebbers van militaire voertuigen uit '40-'45 in de tuinen van Glinstrastate in Burgum

Op zaterdag 24 juni is er in Burgum ook een oldtimerdag met oude motoren, trekkers en auto’s uit de periode 1920 tot 1975. Tijdens deze dag is er op de middag een grote Grande Parade door het dorp met alle voertuigen. Deelnemers aan het Bridgehead BURGUM sluiten na hun rit door de Friese Wouden hierbij aan.


International Army Show

1 september 2017 - 3 september 2017 BeheerderEen nieuw evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen, van jeep tot tank, ongeacht de periode waarin ze hebben gediend. Static show van 500+ voertuigen, entertainment d.m.v. optredens nostalgische muziekoptredens op buitenpodium en/of binnenlocatie.

Er is mogelijkheid tot meerijden met een legervoertuig op het terrein, standhouders op buitenterrein en in de hangars. Verder aandacht voor “vintage” producten en lifestyle en horeca deels d.m.v. nostalgische foodtrucks en ook herdenkingen en veteranen activiteiten.

Tijdens de International Army Show vind je de mooiste militaire voertuigen op de strip van Vliegveld Twenthe. Wil jij met jouw voertuig een plaats hebben op de showground? Meld je dan aan via het pre-selectieformulier, dit kan je doen door hieronder op de aanmeld button te klikken. Wees snel, want er zijn nog maar een aantal plekken op de strip vrij!

Strategisch gelegen tussen Randstad en Ruhr en verscholen tussen het groen, ligt ruim 50 hectare evenemententerrein. Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie telt tachtig historische gebouwen, kilometers taxibaan en de originele verkeerstoren. Het ruime terrein en de status van Twente als meest innovatieve regio maken dit de ideale locatie om te pionieren met grootschalige zakelijke- en publieksevenementen, waaronder ook nu de International Army Show.

Hangars, F16-shelters, bunkers, een brandweerkazerne en verkeerstoren herinneren aan de voormalige functie als Luchtmachtbasis en geven het terrein een mysterieus karakter.


DAF YA Event 2017

12 mei 2017 - 14 mei 2017 BeheerderEvenement voor bezitters van DAF Ya legervoertuigen met als uitgangspunt zoveel mogelijk nog rijdende type DAF YA-328 bijeen te krijgen!

Echter eigenaren van de andere DAF ya typen zijn ook welkom!


Generaaltjes.nl, voor de militaire hobby

27 jan 2017, 18:49 Beheerder


Welkom op Generaaltjes.nl, de site voor al uw militaire advertenties, zoekertjes en evenementen

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of wilt een probleem melden waar u tegen aan loopt? Deze kunt u sturen naar generaaltjes@dpa-holland.nl.

NB. Richt u vragen over advertenties a.u.b. aan de plaatser van de advertentie! Voor hulp kunt u op deze pagina terecht

NB2. Komen onze emails niet aan? Kijkt u a.u.b. in uw ongewenste mail. Let hierop als u een account probeert te activeren.

Met vriendelijke groet, Nico Wolters (DPA-Holland)

Enkele tips om fraude te voorkomen

- Google de naam, emailadres, andere gegevens van de verkopende partij, om te zien of er niet eerder mensen gescammed zijn.

- Koop op zicht. Of vraag minstens of het mogelijk is om langs te komen. Accepteer geen smoesjes.

- Wees bedacht op banktransacties naar buitenland, helemaal wanneer er banken als Western Union in het spel zijn

- Als er tussenpersonen, zoals een transporteur, in het spel zijn, neem dan contact op om te controleren of het verhaal van alle kanten klopt.

- Als het te mooi lijkt om waar te zijn...

Update 18-09-2017

Er worden veel advertenties geplaatst op Generaaltjes! Dat is natuurlijk goed nieuws. Echter, hebben we ook het idee dat sommige advertenties enigszins ondergesneeuwd raken door advertenties van de meer frequente adverteerders. Om dit iets overzichtelijker te houden worden advertenties op de voorpagina, per adverteerder per 24 uur gegroepeerd onder de advertentie. Als u dus 2 advertenties achter elkaar plaatst, zal de laatste advertentie groot getoond worden, en de eerste als link onder de advertentie.


Bevrijdingsdag

5 mei 2017 Beheerder


Op 5 mei vieren we de vrijheid.

Op 5 mei vieren wij de Bevrijding en dat we sindsdien in vrijheid leven. De hele dag door zijn er festiviteiten in heel Nederland.


Nationale Herdenking

4 mei 2017 Beheerder


Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

In Nederland zijn het hele jaar herdenkingen van verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers samen. In bijna elke gemeente vindt dan een herdenking plaats.


1